Depresijos neįžvelgė

Ši moteris vis dar yra vienintelė įtariamoji dėl naujagimių nužudymo. Berniukai rasti negyvi šiukšlių konteineryje.

Pasak teismo medicinos ekspertų, vienas jų mirė negimęs, tai yra neįkvėpęs savo pirmojo oro gurkšnio, kitas gimė, bet buvo uždusintas.

Psichiatrai bylą tiriantiems pareigūnams šiomis dienomis pranešė savo išvadas.

Specialistai teigia, kad pirmą kartą gimdžiusi V.Filiponenko įvykio metu nebuvo apimta pogimdyminės depresijos būsenos ar afekto būklės. Vadinasi, moteris normaliai suvokė įvykius ir galėjo valdyti savo veiksmus.

Nori, kad teistų tėvą

Psichiatrinė ekspertizė buvo paskutinis iš anksto tyrėjų suplanuotas procesinis veiksmas. Beliko V.Filiponenko įteikti patikslintus įtarimus, supažindinti ją su bylos medžiaga ir sulaukti jos prašymų.
Neoficialiais duomenimis, šios jaunos klaipėdietės gynėjas jau perskaitė bylos medžiagą, tačiau kol kas jokių prašymų nepateikė.

V.Filiponenko ir jos gynėjo nuostata kovoti, kad dėl dvynukų nužudymo būtų teisiamas jų tėvas, ankstesnis šios moters sugyventinis.

Palangoje gyvenantis vaikinas kol kas byloje įvardijamas liudytoju.

Advokatas Edvardas Staponkus, ginantis V.Filiponenko, kol kas nenori atskleisti visos suplanuotos gynybos taktikos.

Tikėtina, kad jau rugpjūčio viduryje byla bus oficialiai baigta tirti ir pasieks Klaipėdos apygardos teismą. Proceso pradžios galima tikėtis tik rugsėjį ar spalį.

V.Filiponenko žinojo, jog konteineryje surastų dvynių gimdytojos ieškoma, bet į policiją ji nenuėjo ir tragedijos aplinkybių nepaaiškino. O sulaukusi kvietimo apklausai, suskubo išvykti į užsienį.

Pernai prieš Naujuosius metus ji pagal Europos arešto orderį buvo sulaikyta. Tada moteris buvo nėščia, todėl tausojant jos sveikatą negabenta į Lietuvą.

Tik šiemet vasarį pagimdžiusi dvynukes dukras, kurių susilaukė su iš Pietų Amerikos kilusiu Ispanijos piliečiu, ji parvežta į Lietuvą. Dabar V.Filiponenko mergaitės auga valdiškoje įstaigoje, tačiau jų tėvas daro žygius savo tėvystei įrodyti ir nori pasiimti mergaites auginti pats.

Sukūrė ne vieną istoriją

Dar vienas savo pustrečio mėnesio vaiko nužudymu įtariamas klaipėdietis bus tiriamas psichiatrų. Praėjusią savaitę teismas sankcionavo įtariamojo suėmimą.

Mažylė dėl sunkios galvos traumos pateko į ligoninę liepos 8 dieną, o po savaitės ji mirė.

Kūdikis buvo traumuotas tuo metu, kai mama buvo išėjusi tvarkyti pašalpos gavimo formalumų.

Mergytė ir poros metų jos broliukas namie liko su tėvu.

Anksčiau neteistas, kelerius metus darbo neturintis vyras kelis kartus skirtingai pasakojo apie dukrelės sužalojimo aplinkybes.

Pradžioje jis dėstė, kad kūdikis nukrito nuo lovos; vėliau, kad numetė vaiką ant lovos, kur gulėjo distancinis pultas, dukra neva atsitrenkusi į jį galva.

Visus šios teiginius paneigė teismo medicinos ekspertai.

Paskutinė versija labiausiai panaši į tiesą. Aistringas kompiuterinių žaidimų mėgėjas kūdikio tėvas sėdėjęs prie kompiuterio, viena ranka laikęs dukrą, kita maigęs kompiuterio klavišus. Dėl kažkokios priežasties vyras staiga sukęsis ir kūdikio galvą netyčia trenkęs į aštrų kampą.

Specialistų tikslas – patikrinti, ar įvykio metu tėvas suvokė, ką daro, ir ar jį galima teisti.