Pasak jo, atlikę R. Balkūno šlapimo tyrimus ekspertai nustatė, kad juose yra metamfetamino pėdsakų.

„Įstatymas šioje vietoje yra aklas – turėsime jam perkvalifikuoti įtarimus“, – DELFI teigė E. Motiejūnas.

Pasak prokuroro, įstatymuose laikoma, kad asmuo yra apsvaigęs nuo alkoholio, jeigu jo kraujyje yra 0,4 promilės ir daugiau alkoholio, o dėl narkotikų – jeigu randamas bet kokio dydžio narkotinių medžiagų kiekis.

Be to, ekspertai nustatė, kad R. Balkūno šlapime rasta nedraudžiamų raminamųjų vaistų – lidokaino pėdsakų.

Ikiteisminį tyrimą atliekanti prokuratūra avarijos kaltininką dar šią savaitę ketina papildomai apklausti, o kitą savaitę – pareikšti galutinius įtarimus ir, baigus būtinus ikiteisminio tyrimo veiksmus, bylą prduoti į teismą.

Tyrimo metu buvo gautos dviejų specialistų išvados, kad R. Balkūno vairuojamas automobilis Vilniaus gyvenamajame rajone skriejo ne lėčiau kaip 123 km/val. greičiu, nors toje vietoje yra leidžiama važiuoti tik 40 km/val. greičiu.

DELFI primena, kad skaudi nelaimė įvyko, kai Vilniaus S. Neries gatvėje gegužės 22-osios popietę „Honda Prelude“ lenktyniavo su BMW. Dideliu greičiu lėkusi „Honda“, anot mačiusiųjų, aplenkė BMW, o paskui vairuotojas nebesugebėjo suvaldyti automobilio. Mašina trenkėsi į šaligatvio bortelį, užlėkė ant šaligatvio, kliudė keletą žmonių ir apsivertė.

Šio įvykio metu vietoje žuvo pėsčiasis, gimęs 1987 m., ligoninėje mirė nė mėnesio nesulaukusi mergytė. Jos motinai sužalojimus teko gydytis ligoninėje, į kurią buvo paguldyta ir dešimtmetė mergaitė.