„Taip, jis jau nebedirba – iš darbo pasitraukė savo noru dėl asmeninių priežasčių“, – DELFI sakė viena LVAT darbuotoja.

Pasak jos, L. Juozulynas nusprendė pasitraukti iš karto po incidento, apie kurį savo kolegoms taip ir neišdrįso papasakoti – teismo darbuotojai apie tai sužinojo tik iš žiniasklaidos.

Kaip jau skelbė DELFI, L. Juozulynas ir 19 metų choreografas Denisas Kolomyckis buvo sulaikyti gegužės 15-osios rytą, apie 8 val., vidury gatvės, netoli gėjų klubo.

Policijos patruliai didžiai nustebo, pamatę du vyrus be kelnių šalia Švitrigailos ir A. Vivulskio gatvių sankryžos. Vienas bekelnis kitą esą malonino oraliniu būdu.

Esą užbaigti akto jiems nepavyko – sutrukdė patruliai, kurie vyrus ne tik sulaikė, bet prieš tai ir nufilmavo. Į policijos komisariatą pristatytiems vyrams buvo nustatytas girtumas – 1,86 ir 1,84 promilės alkoholio.

Sulaikytieji teisinosi esą oralinio sekso nebuvę, jie tik glamonėjęsi.

Dėl viešosios tvarkos pažeidimo vyrai buvo nubausti administracine tvarka, nors iš pradžių buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Lietuvos gėjų lygos pirmininkas Vladimiras Simonka DELFI sakė, kad teisėjo padėjėju dirbęs L. Juozulynas šiuo metu yra išvykęs į užsienį. Paklaustas, gal žino, kodėl jis pasitraukė iš teismo, V. Simonka teigė: „Yra asmeninės priežastys, žmogui tai yra tragedija“ – tepasakė jis.

L. Juozulynas yra Vilniaus universiteto Teisės fakulteto doktorantas, per savivaldybių rinkimus nepartinių kandidatų koalicija „Vilnius – mūsų reikalas“ jį buvo užregistravusi kaip rinkimų stebėtoją. Be to, jis yra dalyvavęs ne viename LGL projekte.

Beje, LVAT, kuriame dirbo L. Juozulynas, pernai leido Vilniuje rengti gėjų eitynes „Už lygybę“.

„Linas – labai puikus darbuotojas, greičiausiai nenorėjo pakenkti teismo vardui, todėl iš karto po to įvykio pasitraukė iš teismo“, – sakė viena LVAT darbuotoja.

Teisėjo padėjėju L. Juozulynas LVAT dirbo apie 3 metus, prieš tai jis tokias pačias pareigas ėjo Vilniaus apygardos administraciniame teisme.