Susišaudymas prie prekybos centro "Iki-Girstupis" esančioje turgavietėje kilo apie 17 val. daugelio žmonių akivaizdoje.

Pasak Policijos departamento, k adangi šalia yra apsaugos policijos saugomas objektas, pareigūnams pavyko beveik iškart pastebėti iš įvykio vietos besitraukiantį ginkluotą įtariamąjį.

Sulaikant įtariamąjį, apsaugos policijos inspektorius iššovė vieną įspėjamąjį šūvį į viršų. Atsišaudydamas bėglys peršovė netoliese stovėjusio automobilio "Nissan Bluebird" priekinį ir vienerių durelių stiklus.

Įtariamąjį, 42 kaunietį Vilgimantą Staškų, pareigūnams pavyko sulaikyti.. Įvykio vietoje buvo rastas pistoletas-automatas "Agram".

Tuo pat metu kelių policijos patruliai sulaikė iš įvykio vietos baltu automobiliu "BMW 518" bandžiusius pasišalinti Druskininkų gyventoją 41 metų Piotrą Semionovą ir 18-metę kaunietę Neringą Norvaišaitę.

Įtariama, kad V.Staškus sužalojo kaunietį V. Naudžių , kuris buvo rastas prie prekybos centro su šautine žaizda pilve. Sužeistasis nedelsiant greitosios pagalbos automobiliu buvo nugabentas į Kauno medicinos universiteto klinikinę ligoninę ir ten operuotas.

22 val. 15 min. V.Naudžius ligoninėje mirė.

Nužudytasis policijai anksčiau nebuvo žinomas. P.Semionovas anksčiau yra teistas jau keturis kartus. Įvykį tiria prokuratūra.