"Taip", - BNS klausiamas apie teritorijos saugumą gyventojams ketvirtadienį sakė A.Mikulskis.

Klausiamas, ar kriminalistai baigė darbą įvykio vietoje, jis sakė policijos darbo nekomentuosiąs.

"Jokių komentarų", - teigė Vilniaus policijos viršininko pavaduotojas.

Ketvirtadienį Generalinė prokuratūra patvirtino, jog sostinės policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl turto prievartavimo. Už banke neva esančios bombos nesusprogdinimą anonimas reikalavo 1 mln. eurų.

Banko būstinės automobilių stovėjimo aikštelėje Vilniuje buvo palikta automobilio bombos imitacija, ketvirtadienį po vidurnakčio pranešė antiteroristinės rinktinės "Aras" vadas Viktoras Grabauskas.

"Tai buvo automobilio bombos imitacija", - žurnalistams apie 1 valandą nakties įvykio vietoje sakė V.Grabauskas.

"Tai nebuvo koks nors sprogmuo, padėtas po automobiliu ar įdėtas į jį. Tai buvo pats automobilis padarytas kaip sprogmuo", - teigė "Aro" vadas.

Pasak jo, automobilis grėsmės nekėlė, bet imitacija buvo padaryta "labai gerai", iki tam tikrų vietų buvo sudėtinga prasiskverbti.

"Šiuo atveju nekėlė (grėsmės), bet buvo padarytas taip, kad visi galėtų pagalvoti, kad tai iš tikrųjų realus sprogmuo", - kalbėjo V.Grabauskas.

"Aro" vadovas sakė, kad tai buvo "Ford" markės automobilis su valstybiniais numeriais, jame buvo matyti lemputės, tačiau nedetalizavo.

A.Mikulskis žurnalistams sakė, kad automobilis nebuvo paieškomas.

Apie paliktą sprogmenį trečiadienį popiet buvo pranešta keliems banko darbuotojams. Koks buvo pranešimo turinys, pareigūnai neatskleidžia.

Įvykio vieta buvo aptverta, aplink pastatą budėjo ugniagesių gelbėtojų ir greitosios pagalbos automobiliai.

Premjeras dėkoja teisėsaugai už profesionalumą

Premjeras Andrius Kubilius ketvirtadienį padėkojo teisėsaugos pareigūnams už profesionaliai atliktą darbą, kai "Swedbank" banko aikštelėje Vilniuje buvo tiriamas įtariamas automobilis, kuris, kaip vėliau paaiškėjo, buvo automobilio bombos imitacija.

"Noriu padėkoti teisėsaugos pareigūnams už profesionaliai atliktą darbą", - interviu Žinių radijui sakė A.Kubilius.

Premjeras atkreipė dėmesį, kad šis įvykis primena panašų incidentą, neseniai buvusį Vilniaus Pilaitės mikrorajone, kai taip pat buvo rastas automobilis, kuris buvo pertvarkytas taip, kad atrodytų kaip sprogdinimo imitacija.

"Manau, kad kriminalistai ir teisėsaugininkai padarys viską, kad toks pasikartojantis bandymas imituoti būtent tokius labai pavojingus dalykus būtų iki galo išsiaiškintas ir tam būtų ateityje užkirstas kelias", - kalbėjo A.Kubilius.

Įtartinas automobilis "Swedbank" automobilių stovėjimo aikštelėje rastas trečiadienį popiet po anoniminių pranešimų banko darbuotojams. Į įvykio vietą atvykusios policijos pajėgos ketvirtadienio naktį po vidurnakčio pranešė nustačiusi, kad buvo palikta automobilio bombos imitacija, kuri realios grėsmės nekėlė.