Išdavė palikti pėdsakai

Skandalingas įsibrovimas kurorte buvo įvykdytas 2008 m. gruodį.
Tik šiais metais paaiškėjo, kad vieno Palangos prekybos centro patalpose įsikūrusią kredito uniją apšvarino kurorte gimęs, tačiau uostamiestyje gyvenęs 36-erių Arūnas Karunos.
Vyras yra siejamas su nusikalstama uostamiesčio grupuote ir žinomas kaip mašinų vagis. Tačiau iki šiol jis teisiamųjų suole dar nebuvo sėdėjęs.

Nusikaltimo dalyvis nepripažįsta kaltės ir neišduoda, kur paslėpti pinigai.
Kad A.Karunos dalyvavo vagystėje, kriminalistai žinojo dar praėjusių metų pavasario pabaigoje, nes nusikaltimo vietoje buvo aptikti jo DNR pėdsakai.
Vyras slapstėsi užsienyje.

Sučiupo Lenkijoje

Tik tuomet, kai lietuvis pamėgino apiplėšti Lenkijos prekybos centrą, vagišius įkliuvo Mrongovo miesto pareigūnams.

Į Lietuvą A.Karunos pargabentas praėjusių metų pabaigoje.
Tačiau apklausų metu vyras taip ir neišdavė bendrininkų. Kriminalistams buvo žinoma, kad nusikaltimą įvykdė du asmenys.

Tai užfiksuota apsaugos kamerų vaizdo medžiagoje.
"Šiam nusikaltimui buvo gerai pasiruošta iš anksto. Vagys puikiai žinojo patalpų planą ir buvo pasiruošę specialius įrankius", – dienraščiui atskleidė Klaipėdos policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro vadovas Valdas Narutavičius.

Griovė tris sienas

Vagys seifą su pinigais pasiekė nuo vidurnakčio iki paryčių griovę tris sienas.
Pirmiausia įsilaužę į kavinę, vagys netrukdomi nužingsniavo į tualetą ir čia ėmė ardyti sieną. Kavinės signalizacijos davikliai buvo užklijuoti.
Įveikę mūrinę sieną, du vyrai pateko į prekybos centrą. Prekybos salės pakraščiu, kurio neaprėpė signalizacijos davikliai, vagys gulsčiomis nušliaužė kelias dešimtis metrų.
Vilkėdami maskuojamąsias uniformas, o veidus pridengę kaukėmis įsibrovėliai išgriovė sieną tarp parduotuvės ir valiutos keityklos.

Tačiau čia nusikaltėlių laukė vos kelių dešimčių litų grobis.
Tuomet du vyrai įveikė gipskartonio sieną į greta esančios Palangos kredito unijos tualetą. Užklijavę judesio daviklius, nusikaltėliai unijos patalpose susirado seifą ir išpjovė jo duris.
Vagys iš viso įvairia valiuta pagrobė 1 mln. 150 tūkst. litų. Be kredito unijos pinigų, pradingo ir asmeninės unijos vadovo lėšos.

Išeidami iš kavinės jie dar paėmė kasoje rastus 100 litų, 6 butelius saldžių alkoholinių gėrimų ir sušlamštė dešimt pyragaičių, o iš prekybos centro taip pat išsinešė brangiausių alkoholinių gėrimų butelių.

Policiją – į teismą

Kredito unijos vadovas Evaldas Petrauskas tikino, jog neatsisako minties, kad dėl patirtų nuostolių turėtų atsakyti ne tik vienas iš dviejų nusikaltimo vykdytojų, bet ir pati policija.
"Nors dalis lėšų buvo apdrausta, ir teismas priteisė iš draudikų mums išmokėti 700 tūkst. litų, tačiau likusius nuostolius, mano manymu turėtų padengti policija", – rėžė unijos vadovas.
E.Petrauskas ketina prisiteisti iš pastatą saugojusios Viešosios policijos apsaugos tarnybos, kurios pareigūnai, suveikus signalizacijai, neapžiūrėjo visų pastato durų.

"Juk yra filmuota medžiaga, kur matyti, kaip vagys laužia duris, o policijos ekipažas net neatvažiuoja apžiūrėti", – piktinosi E.Petrauskas.
Kredito unijos vadovas aiškino, jog po incidento iš pareigūnų išgirdo frazę, kad esą už apsaugą buvo mokama per menka suma.

"Buvo sutartis, jie privalėjo reaguoti į signalą", – pabrėžė E.Petrauskas.
Kredito unijos vadovas, kaip nukentėjusysis, ketina susipažinti su bylos duomenimis ir tuomet formuluos savo ieškinį teismui.