Klaipėdos apygardos teismas suėmimą Henai buvo pratęsęs, nes jis anksčiau ne kartą teistas, be to – ir už poveikį proceso dalyviams, taip pat yra kaltinamas labai sunkiais nusikaltimais, už kurių padarymą numatyta net laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmė.

Pasak teismo, tai rodo didelį tiek asmens, tiek padarytų veikų pavojingumą visuomenei. Be to, anot teismo, H. Daktaras turi ryšių užsienyje, jam pareikšti kaltinimai, kad užsienio valstybėje gyveno su kito asmens suklastotais dokumentais, buvo sulaikytas išdavus Europos arešto orderį.

Lietuvos apeliacinis teismas nusprendė, kad Klaipėdos apygardos teismo motyvai pakankamai svarūs ir nėra pagrindo jų keisti.

Tuo tarpu H. Daktaras ir jo advokatas Kristupas Ašmys teismui aiškino, kad teismas neatsižvelgė, kad kaltinamasis turi šeimą, vaikus, todėl kardomosios priemonės suėmimo paskyrimas jam esą yra per griežtas.

Advokatas taip pat tvirtino, kad nėra pagrindo teigti, jog H. Daktaras gali slėptis nuo teismo. Pasak jo, pratęsdamas griežčiausią kardomąją priemonę teismas net nevertino galimybės skirti švelnesnę, o tai esą tik patvirtina, kad teismas net neįsigilino į kaltinamojo argumentus.

DELFI primena, kad H. Daktaras ir 15 jo bendrų kaltinami itin sunkiais nusikaltimais, įvykdytais 1993 – 2000 metais – tai yra nusikalstamo susivienijimo organizavimas, 6 nužudymai, neteisėtas laisvės atėmimas, plėšimai, turto prievartavimai, neteisėtas disponavimas ginklais. Iš viso teisme bus nagrinėjama apie 20 epizodų.