Įtariama, kad grupuotės nariai per metus iš Lietuvos galėjo išvežti net ne vieną šimtą vogtų apynaujų automobilių su suklastotais dokumentais. Jų padaryta žala yra vertinama milijonais.

Grupuotės nariai įkliuvo su įkalčiais – į Baltarusiją per Medininkų pasienio postą buvo bandoma įvežti du, įtariama, Vokietijoje pavogtus iki metų senumo automobilius „BMW X5“ ir „BMW X6“.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Nerijus Puškorius DELFI sakė, kad grupuotės nariai buvo sulaikyti per slaptą operaciją naktį iš penktadienio į šeštadienį, kai iš Lietuvos bandė išvežti automobilius.

Įtariamiesiems talkinęs pasienietis kaip tik tą naktį dirbo Medininkų pasienio poste. Neabejojama, kad už pagalbą nusikaltėliams jam būdavo dosniai atsilyginama.

Vilniaus teismas sekmadienį įtariamuosius leido suimti nuo mėnesio iki trijų. Tarp įtariamųjų – trys Baltarusijos piliečiai.

Manoma, kad grupuotės nariai automobilius vogdavo Vokietijoje – iš Lietuvos išvežami tik brangiai kainuojantys automobiliai buvo su perkaltais identifikaciniais numeriais bei suklastotais dokumentais.

Pasak prokuroro N. Puškoriaus, įtariama,kad grupuotė galėjo veikti iki vienerių metų. Įtariamieji buvo kurį laiką slapta sekami – tam ikiteisminio tyrimo teisėjas buvo išdavęs reikalingas sankcijas. Be to, slapta buvo filmuojamas pasieniečių darbas.

Pareigūnų demaskuotoje grupuotėje nėra garsių nusikaltėlių pavardžių, tačiau jų užmojai buvo gana dideli – jie ryšius palaikė su užsienio nusikaltėliais.

Neatmetama galimybė, kad artimiausiu metu už grotų paklius ir daugiau įtariamųjų.