Tai ketvirtadienį DELFI patvirtino ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros Trečiojo nusikalstamų veikų skyriaus vyriausiasis prokuroras Egidijus Motiejūnas.

Pasak jo, tyrimo metu buvo gautos dviejų specialistų išvados, jos viena kitai neprieštarauja ir abiejose yra nurodytas maždaug toks pats greitis.

Tiesa, kol kas neaišku, ar R. Balkūnas nebuvo apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų – savo išvadas ekspertai prokuratūrai žadėjo pateikti kitą savaitę. Kol kas nenustatyta, kad du žmones pražudęs vyras būtų buvęs apsvaigęs nuo alkoholio ar narkotikų.

Pasak prokuroro, po tragiškos avarijos į namus iš ligoninės jau yra išleista kūdikio netekusi 24 metų moteris ir 10 metų mergaitė. Jos sužalojimus toliau gydysis namuose.

R. Balkūnas yra suimtas trims mėnesiams. Jis yra sakęs, kad važiavęs 100 km/val. greičiu, nors S. Nėries gatvėje, kurioje įvyko tragiškas eismo įvykis, leidžiama važiuoti tik 40 km/val. greičiu.

Beje, socialiniame tinklalapyje įtariamasis dar prieš avariją paskelbė, kad jo filosofiją atspindi tokia citata: „...Dievo darbas atleisti nuodėmes..., o mano darbas suorganizuoti tavo susitikimą su juo...“.

DELFI primena, kad skaudi nelaimė įvyko, kai Vilniaus S. Neries gatvėje gegužės 22-osios popietę „Honda Prelude“ lenktyniavo su BMW. Dideliu greičiu lėkusi „Honda“, anot mačiusiųjų, aplenkė BMW, o paskui vairuotojas nebesugebėjo suvaldyti automobilio. Mašina trenkėsi į šaligatvio bortelį, užlėkė ant šaligatvio, kliudė keletą žmonių ir apsivertė.

Šio įvykio metu vietoje žuvo pėsčiasis, gimęs 1987 m., ligoninėje mirė nė mėnesio nesulaukusi mergytė.