"Tai precedento neturinti byla, ir kova vyks dėl kiekvieno kablelio jo kaltinime", - mano D.Charčenka. Todėl, pasak jo, D.Skliarovui teks likti Jungtinėse Valstijose "ne mėnesiui ir ne dviem".

Pirmąjį D.Skliarovo bylos posėdį ketvirtadienį Kalifornijos San Chosės mieste D.Charčenka pavadino "įprastu, protokoliniu". D.Skliarovui pateiktus "visus kaltinimus gynėjai atmeta".

Kaip pranešė kompanijos atstovas, remdamasis advokatais, kitas teismo posėdis įvyks rugsėjo 4 dieną. Kadangi bylos nagrinėjimas užsitęsia, į JAV rengiasi išvykti programuotojo žmona. Ji jau įteikė dokumentus vizai gauti.

D.Skliarovas buvo suimtas liepos 16 dieną Las Vegase, kur jis skaitė pranešimą konferencijoje informacijos technologių klausimais. Jis yra sukūręs programą, kuri leidžia apeiti Amerikos kompanijos "Adobe Systems" apsaugos sistemas, esančias jos programoje "eBook Reader", ir skaityti knygas skaitmeniniu formatu. Kaltinimo nuomone, tai pažeidžia 1998 metais Amerikoje priimtą intelektualinės nuosavybės įstatymą. Tuo tarpu D.Skliarovo veiksmai Rusijos įstatymų nepažeidžia.

D.Skliarovo suėmimas sukėlė kompiuterininkų protestus JAV, Rusijoje ir kitose šalyse. Rusijos programuotojas yra pirmasis teisiamasis už 1998 metų įstatymo pažeidimą. Šį įstatymą daugelis kompiuterininkų vertina kaip laisvės išreikšti save suvaržymą. Keliose šalyse jau buvo surengtos manifestacijos, per kurias pareikalauta programuotoją išleisti į laisvę.