Balandžio 26-tosios popietę Lietuvos kelių policijos tarnybos Kontrolės skyrius gavo informaciją, kad tarnybiniu policijos automobiliu „VW Passat“ vežamas alkoholis.

Apie 18 val. iš Vilniaus atvykę pareigūnai Prienuose, Vytauto gatvėje, sustabdė tarnybinį „VW Passat“, kuriuo tuo metu patruliavo Kauno apskrities VPK Magistralinių kelių policijos pareigūnai R. Kiškis ir E. Bankietas.

Vilniaus pareigūnai tiksliai žinojo, kur ir ko ieškoti - iškart paprašyta atidaryti automobilio bagažinę, kur po atsarginiu ratu rasti du – 1 l ir 1,5 l talpos buteliai, kuriuose buvo skystis, skleidęs alkoholio kvapą. Ekspertizės metu nustatyta, kad tai – naminė degtinė.

Pareigūnai kategoriškai paneigė žinoję, kad automobilio bagažinėje yra alkoholio. R. Kiškis ir E. Bankietas paprašė nuo butelių nuimti pirštų atspaudus, kad būtų įrodyta, jog butelių jie nelietė. Atlikus tarnybinį patikrinimą nustatyta, kad iš tiesų pareigūnai yra nekalti.

Taip pat buvo peržiūrėtas policijos automobilių stovėjimo aikštelės esančios Kaune, Chemijos prospekte, vaizdo kamerų įrašas.

Įrašas buvo šokiruojantis. Užfiksuota, kaip balandžio 26-ąją, dar prieš darbo dienos pradžią, apie 6 val., pareigūnas Arnoldas Jurašius į tarnybinio automobilio „VW Passat“ bagažinę deda krepšį.

A. Jurašius aiškino, kad neva butelius norėjo nuvežti Prienų rajone gyvenančiai savo močiutei. Dėl A. Jurašiaus veiksmų vis dar vyksta tyrimas.

„Bet kokiu atveju, pilstukas ir pareigūnas – nesuderinami dalykai ir tai negali būti toleruojama“, - DELFI sakė Gražina Lekavičienė, Kauno apskrities VPK atstovė.