„Nukentėjusiojo veidas buvo kruvinas. Jis bandė keltis ir eiti, bet nepaėjo, todėl šliaužė“, - Alytaus rajono apylinkės teisme skelbiant nuosprendį prieš akis stojo praėjusių metų balandžio 10-osios įvykis. Tądien apie 22 val. Alytuje, Varėnos gatvėje, prie „Pakalnutės” parduotuvės buvo žiauriai sumuštas ir suspardytas alytiškis Kostas Morkūnas. Jis buvo gydomas Alytaus apskrities Stasio Kudirkos ligoninėje ir gegužės 15-ąją dėl sumušimo, kūno sužalojimų ir komplikacijų mirė.

Nuosprendis paskelbtas trims nepilnamečiams alytiškiams, kurių vyriausiam Modestui P. - 17 metų. Būtent jis ir kaltinamas, kad dėl neatsargaus nerūpestingumo atėmė nukentėjusiojo K.Morkūno gyvybę.

Kiti du kaltinamieji moksleiviai M.S. ir E.Ch. taip pat smurtavo, bet jų smurtas žmogaus gyvybei pavojaus nesukėlė.

Tądien neįgalus 49 metų vyras ėjo nusipirkti cigarečių ir susitiko nepilnamečių kompaniją. Kažkas iš paauglių paprašė cigaretės, po to Modestas P. savo auką - K.Morkūną - sumušė ir suspardė, trankė jo galvą į kelio betoninį bortelį. Nukentėjėlį spardė bei daužė ir kiti kaltinamieji. Nustatyta, kad Modestas P. buvo apsvaigęs nuo alkoholio.

Skelbiant apylinkės teismo nuosprendį, Modestas P. jau buvo nuteistas už anksčiau padarytą nusikaltimą - žmogaus nužudymą. Jis su alytiške Dijana Surdokaite mirtinai sumušė šios moters sugyventinį Gediminą Radzvilavičių. Jis ne tik mušė savo auką, bet ir šokinėjo ant jos. Kitą dieną G.Radzvilavičius mirė ligoninėje. Kauno apygardos teismas Modestą P. nuteisė kalėti aštuonerius metus pataisos namuose, tačiau nuosprendis dar neįsiteisėjo.

Alytaus rajono apylinkės teismas Modestui P. už padarytus nusikaltimus skyrė dvejų metų šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę ir paskyrė ją atlikti pataisos namuose.

M. S. paskirta vienų metų laisvės atėmimo bausmė ir jos vykdymas atidėtas vieniems metams ir šešiems mėnesiams. E. Ch. apribota laisvė vieniems metams. Pastarieji nepilnamečiai atiduoti tėvų priežiūrai, jie įpareigoti nuo 22 iki 7 val. būti namie ir privalės atidirbti 30 valandų auklėjamojo pobūdžio darbų.

Modestas P. privalės nužudytojo tėvams kiekvienam atlyginti turtinę ir neturtinę žalą po 1500 ir 15 tūkst. litų, nužudytojo dukrai - 8587 litus - dėl negautų alimentų įsiskolinimo ir 7207 litus - Valstybinei ligonių kasai gydymo išlaidų.

Nužudytojo tėvams turtinę ir neturtinę žalą, nurodytos sumos, turės atlyginti ir nuteistieji M.S bei E.Ch.

Nuteistiems nepilnamečiams neišgalint, neturint turto ar pajamų, bus išieškoma iš jų įstatyminių atstovų.