Kaip praneša Panevėžio apygardos prokuratūra, pernai gegužės 23 d. I. M. ir V. L, su draugais Biržuose tvarkę reikalus, po to užsuko į Zakrių kaimą, kuriame gyveno vieno jų – I. M. - buvęs bendraklasis. Pasivaišinę alumi, kiti draugai išvažiavo, tik I. M. ir V. L pasiliko sodyboje ir gėrė su šeimininko sūnumi. Kaltinamieji teigė susipykę su sodybos šeimininko sūnumi, nes jis nesutiko jų vežti tėvo automobiliu. 23 metų jaunuolis buvo žiauriai sumuštas, jo lavoną ankstų rytą prie šiltnamio rado daržinėje miegojusi motina.

Troboje gulėjęs 55 metų sodybos šeimininkas taip pat buvo nužudytas – jį užpuolė miegantį. Smurtautojai, pagrobę šeimininko automobilį, paspruko. Iš sodybos jie pavogė įvairių daiktų, tarp jų transporto priemonės registracijos liudijimą ir banko mokėjimo korteles. Automobilis „VW Golf" vėliau buvo parduotas.

Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras Aurelijus Navickas teigė, kad dviejų žmonių itin žiauriu nužudymu savanaudiškais tikslais ir plėšimu kaltinami asmenys įvykdė labai sunkius nusikaltimus – atėmė niekuo dėtų dviejų žmonių gyvybę. Už tokius nusikaltimus įstatymai suteikia teisę reikalauti pačios griežčiausios baudžiamosios atsakomybės – laisvės atėmimo iki gyvos galvos. Pasak prokuroro, baudžiamąją atsakomybę sunkinanti aplinkybė yra ta, kad nusikaltimus padarė apsvaigę nuo alkoholio ir veikdami kaip bendrininkai.

Panevėžio apygardos prokuratūros perduotose nagrinėti teismui nusikaltimų žmogaus gyvybei – nužudymų sunkinančiomis aplinkybėmis bylose per 15 apygardos veiklos ir teisinės praktikos metų, prokurorų reikalavimu, laisvės atėmimo bausmės iki gyvos galvos už šiuos labai sunkius nusikaltimus paskirtos 14 asmenų.

Įstatymas tam, kas sunkinančiomis aplinkybėmis nužudė vieną ar daugiau asmenų, numato laisvės atėmimo bausmę nuo 8 iki 20 metų, arba iki gyvos galvos