„Reikia ieškoti, kas iš jo buvusių klientų neseniai išėjo į laisvę. Ši žmogžudystė turbūt susijusi su sena istorija. Manau, tai kliento kerštas. Pavyzdžiui, kažkas sukrapštė paskutinius pinigus, kad per advokatą išsipirktų, bet neteko ir laisvės, ir pinigų. Arba po skyrybų bylos liko basas, nes žmona pasisamdė S. Novikovą“, - samprotavo pašnekovas. Beje, skyrybų bylose S. Novikovas dalyvaudavo dalinant didelius turtus, pigių bylų jis nesiimdavo.

Pašnekovas sakė esąs įsitikinęs, kad buvę „brigados“ nariai su šia žmogžudyste nesusiję, nes jau seniai atsėdėjo ir į laisvę išėjo seniai.

Jo manymu, sprendžiant pagal nužudymo būdą, nepanašu, jog veikė samdomas žudikas: „Net su pistoletu nėra garantijos, kad taikinys mirs. Kiek žmonių išgyveno, jei nebūdavo padaromas kontrolinis šūvis į galvą! O čia peiliu... Jokios garantijos, kad smūgis bus mirtinas. Zekiškas stilius. Jei būtų veikęs profesionalas, būtų panaudojęs sprogmenis arba šaunamąjį ginklą – būtų gražiai kur nors nušovęs, kaip Daškę“. Priminsime, kad kaunietis Remigijus Daškevičius Vilniaus senamiestyje buvo snaiperio nušautas restorano tarpduryje.

O Vilniaus policija ketvirtadienį kreipėsi į visuomenę prašydama įvykį mačiusius ar kitos tyrimui naudingos informacijos apie jį turinčius žmones bet kuriuo paros metu kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyrių telefonu (8 5) 271 6007.