Policijos departamentas pranešė, kad toks maketas prie Naugarduko gatvėje esančio centro pastebėtas 19.40 val.

Centro, prie kurio rastas maketas, vadovė Ieva Šadzevičienė BNS sakė, kad pareigūnai iškviesti ne muziejaus darbuotojų iniciatyva. Jos teigimu, keletas iš darbo vėliau išėjusių darbuotojų matė maketą, tačiau jį palaikė "tiesiog ne vietoje padėtu daiktu".

Vilniaus policija BNS paaiškino, kad pranešimą apie žmogaus silueto formos manekeną užregistravo Naugarduko gatvėje patruliavę pareigūnai.

"Dabar yra Vilniaus miesto trečiajame policijos komisariate, Prevencijos skyrius, sprendžiamas klausimas, ar šio silueto pastatimas yra administracinės teisės pažeidimas pagal 161 Administracinių teisės pažeidimų kodekso straipsnį - tai yra miesto tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimas. Sprendžiama, ar pradėti administracinio teisės pažeidimo bylos teiseną", - teigė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius.

Jo teigimu, pareigūnai neįžvelgia, kad paliekant maketą būtų bandyta kurstyti nesantaiką.

"Nematome pagrindo pradėti ikiteisminį tyrimą. Pareigūnai neįžvelgia nesantaikos kurstymo požymių", - BNS sakė policijos atstovas.

Pernai rugpjūtį prie Kauno sinagogos buvo numesta kiaulės galva su pritvirtinta skrybėle ir plaukų sruogomis, vaizduojančiomis žandenas.