Pasak D.Junevičiaus, ambasada nukentėjusiajai suteikė visokeriopą pagalbą, šiuo metu mergina rūpinasi iš Lietuvos atvykę jos artimieji.

Naujienų agentūros AFP duomenimis, mergina prieš savaitę susižalojo bėgdama iš netoli Verijos miesto esačio viešbučio, kur ją laikę graikų suteneriai vertė dirbti prostitute. Lietuvaitė šoko iš pirmo viešbučio aukšto ant gatvės grindinio.

Pasak ambasadoriaus, į prostitucijos verslą merginą apgaule įtraukę asmenys yra žinomi Graikijos teisėsaugai. Įtariamieji sąvadautojai buvo sulaikyti, tačiau paleisti už užstatą iki prasidės teismo procesas.

Tai ne pirmas atvejis šį mėnesį, kai Graikijoje, bėgdamos nuo sutenerių, susižaloja į prostituciją įtrauktos merginos. AFP duomenimis, savaitgalį į Salonikų ligoninę pateko 22-ejų metų Ukrainos pilietė, kuri, bėgdama iš buto, kur buvo laikoma, iššoko iš trečio aukšto. Moteris patyrė sunkias traumas, tačiau jos gyvybei pavojus negresia. Įtariamieji, vertę ukrainietę dirbti prostitute, kol kas nesulaikyti.

Žmogaus teisių tarnybų duomenimis, Graikijoje legaliai prostitucija besiverčiančių vyrų ir moterų yra apie 7 tūkst., tuo tarpu neoficiali statistika rodo, kad prostitucija šioje šalyje užsiima apie 17 tūkst. žmonių.

Į nelegalų prostitucijos verslą Graikijoje dažniausiai įtraukiamos merginos iš Rytų Europos, kurias suteneriai neretai laiko nelaisvėje.