Birželio 21-osios rytą, apie 9 valandą, trečiajame kontrolės praleidimo poste budėjęs prižiūrėtojas pranešė, kad sužeistam nuteistajam reikalinga skubi medicinos pagalba.

Ten atskubėję medikai rado nuteistąjį 32 metų Eduardą Skinderą. Vyras buvo užsiėmęs kairį šoną, iš užspaustos žaizdos veržėsi kraujas. Sužalotas buvo ir sprandas.

Sutvarsčius žaizdas nukentėjėlis buvo nugabentas į Marijampolės ligoninę, kur jį skubiai operavo. Pasak medikų, nors sužeistasis stiprokai nukraujavo, po operacijos jo būklė liko stabili.

Paskui sužeistąjį į tą patį kontrolės postą atėjo ir nuteistasis 37 metų J. J. Pareigūnams jis prisipažino peiliu sužalojęs E. Skinderą.

Aštuonis kartus teistas klaipėdietis E. Skinderas pataisos namuose atsidūrė už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti (BK 259 str. 1 d.). Teismo jam skirta dvejų metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmė baigsis 2005-ųjų gruodį.

E. Skinderą sužalojęs penkiskart teistas J. J. atlieka vienuolikos metų bausmę už vagystę bei nužudymą dėl chuliganiškų paskatų (senojo BK 271 str. 2 d., 105 str. 9 p.). Pataisos namų vartai jam atsivers tik 2012-ųjų birželį.

Nuteistieji bausmę atlieka skirtinguose būriuose, tačiau tame pačiame lokaliniame sektoriuje. Nusikaltimas įvyko tuoj po rytinio patikrinimo.

J. J. uždarytas į atskirą kamerą. Ikiteisminį tyrimą dėl šio įvykio atlieka pataisos įstaigos Vidaus tyrimų tarnyba.

Marijampolės pataisos namuose šiuo metu bausmę atlieka daugiau kaip 1100 ne pirmą kartą už nusikaltimus teistų vyrų.