Kaip rašoma Klaipėdos policijos pranešime, nuvykus minėtu adresu, jau prie laiptinės durų buvo pastebėti labai suvargę, su žemės trauka besigalynėjantys vyrukai. O ir specifinis kvapelis bei nešvara laiptinėje nepaliko abejonių, kad informacija - teisinga. Į butą pareigūnus įsileidę sugyventiniai L. B. ir R. S. jau nuo labo ryto ir patys gurkšnojo naminę degtinę, apytuštį penkių litrų talpos „bambalį“ ant stalo pasistatę.

Paprašyta parodyti dokumentus, buto šeimininkė nesutriko ir prisistatė esanti Barbora Radvilaitė. Nežinia, kokiais charakterio bruožais pasižymėjo tikroji minėto vardo šeimininkė, tačiau aršiai nusiteikusi Žalgirio gatvės gyventoja kaip mat puolė „velėti“ ir auklėti pareigūnus elastingumą praradusiu liežuviu: neva ji pažįstanti „Staską“, kuris yra ne tik visų Klaipėdos taškų „stogas“, bet ir jos jaunystės meilė, kuris tuoj visus reikalus sutvarkys.

Draugės žodžių poveikiui sustiprinti „Barboros“ sugyventinis kaip mat čiupo telefoną: „Alio, Staska. Čia – Dramblys. Na, Dramblys, taip, nepameni? Tai va, Staska, pakuoja mus!”.

Tačiau grasinimai “Staska” pareigūnams įspūdžio nepadarė, o štai koridoriuje ant grindų nudrėbtame sportiniame krepšyje rasti dar trys specifinį naminės degtinės kvapą skleidžiančio skysčio pilni penkių litrų talpos plastikiniai indai su rastuoju apytuščiu – iš viso – per 16 litrų – prišaukė buto šeimininkei baudžiamąją atsakomybę.

Priremti įrodymų, sugyventiniai dar bandė teisintis naminukės įsigiję daugiadienėms išgertuvėms, tačiau bute esantys specifiniai požymiai išdavė čia esant „tašką”.