Į teismą įtariamąjį atvežė policijos konvojus. Prokurorai prašė suimti įtariamąjį maksimaliam terminui ir šis pageidavimas buvo patenkintas.

Teismo sprendimo laukė ir R. Balkūno artimieji - motina, tėvas ir brolis. Motina verkė, o brolis pasakojo, kad anksčiau R.Balkūnas nėra padaręs avarijų, o vairuotojo pažymėjimą jis turi nuo pernai metų kovo mėnesio.

Nepatyręs vairuotojas

R. Balkūno vairavimo įgūdžiai buvo menki, pastaruoju metu jis neturėjo automobilio. Prie draugui priklausančio „Honda Prelude" vairo vaikinas atsidūrė penktadienį, kai po vakarėlio po namus išvežiojo alkoholio vartojusius draugus. Sekmadienį R. Balkūnas susiruošė grąžinti automobilį šeimininkui.

Pasak įtariamojo, sostinės gatvėje nevyko lenktynės, o jis tik įprastai lenkė automobilį, tačiau tai darė neleistinu greičiu. Jis sako spaudęs 100 km/val. greičiu, nors toje vietoje leidžiama važiuoti tik 40 km/val. greičiu.

Rasta teleskopinė lazda

Pasak prokuroro Egidijaus Motiejūno, R. Balkūnas praeityje nėra turėjęs problemų su teisėsauga. Jis yra baustas tik administracine tvarka, už ne vietoje pastatytą automobilį.

Tačiau dabar vaikinui bėdų nestinga. Be avarijos jam gresia baudžiamoji atsakomybė ir už draudžiamo ginklo laikymą. Automobilyje rasta metalinė teleskopinė lazda. Pagal įstatymą ji priskiriama nešaunamiems ginklams. Pasak prokuroro, įtariamasis prisipažino, kad lazda priklauso jam, neva ją jaunuolis naudojo savigynai.

Draugė nėščia

Įtariamasis R. Balkūnas dirba plovėju vienoje Vilniaus automobilių plovykloje. Vaikinas yra kilęs iš Lazdijų rajono, o Vilniuje jis nuomojame bute gyvena su drauge.

Įtariamasis teismui aiškino, kad jo draugė laukiasi -  yra 5 mėnesius nėščia. Socialiniame tinklapyje "Facebook" jis skelbia, kad yra susižadėjęs.


Kaip DELFI informavo pareigūnai, trys likusios gyvos avarijos aukos tebėra komoje. Visi yra sunkios būklės, ypatingai, žuvusio kūdikio motina, kurios gyvybė kybo ant plauko.

Vietoje žuvusio jaunuolio motina, DELFI žiniomis, dirba kelių policijoje.

DELFI primena, kad skaudi nelaimė įvyko, kai Vilniaus S. Neries gatvėje sekmadienio popietę "Honda Prelude" lenktyniavo su BMW. Dideliu greičiu lėkusi "Honda", anot mačiusiųjų, aplenkė BMW, o paskui vairuotojas nebesugebėjo suvaldyti automobilio. Mašina trenkėsi į šaligatvio bortelį, užlėkė ant šaligatvio, kliudė keletą žmonių ir apsivertė.

Šio įvykio metu vietoje žuvo pėsčiasis, gimęs 1987 m., ligoninėje mirė nė mėnesio nesulaukusi mergytė. Dar 5 žmonės sužaloti, tarp jų - 10 metų mergaitė. Pasak policijos pareigūnų, kūdikio motinos, gimusios 1986 m., būklė labai sunki. Visi nukentėję, išskyrus vairuotoją ir jo keleivį, atsidūrė reanimacijoje.

Automobilyje važiavo du jaunuoliai. Pradžioje manyta, kad vienas iš jų sužeistas stipriai (gim. 1989 m.), bet ligoninėje paaiškėjo, jog vaikinas rimčiau nenukentėjo. Nesmarkiai sužalotas ir automobilį vairavęs R. Balkūnas (gim. 1990 m.).

Automobilis, užlėkęs ant šaligatvio juo nulėkė apie keliasdešimt metrų ir galiausiai sustojo apvirtęs ant stogo.

Pareigūnų manymu, "Hondos" greitis turėjo būti didžiulis.