Ketvirtadienį buvo tikrinami iš pašto į pataisos namus atvežti siuntiniai, tarp jų – ir atskirame lokaliniame sektoriuje laikomam 24 metų nuteistajam. Iš Klaipėdos atėjusioje siuntinio dėžėje buvo obuolių, pomidorų, agurkų, taip pat maisto papildų buteliukas su užrašu „Magnesium“.

Plastmasinis 250 gramų talpos buteliukas iš pažiūros buvo uždarytas gamykliniu būdu. Atidarius jį vietoj maisto papildų rastos 99 rausvos spalvos penkiakampės tabletės. Įtariama, jog tai sintetinė narkotinė medžiaga – ekstazis. Rastoji medžiaga perduota ekspertams.

Siuntinio atsiimti atėjęs nuteistasis pareigūnams prisipažino siuntinio laukęs iš brolio, tačiau apie ekstazį nieko negalįs pasakyti.

Šis dukart teistas klaipėdietis pernai spalį pataisos namuose atsidūrė dėl itin žiauraus nužudymo. Kauno apygardos teismas jam skyrė dvylika metų laisvės atėmimo bausmę, kuri baigsis 2014-ųjų birželį.

Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis pataisos namų Vidaus tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Alytaus pataisos namuose šiuo metu bausmę atlieka daugiau kaip 1400 ne pirmą kartą laisvės atėmimu už nusikaltimus baustų vyrų.