Į Kalėjimų departamentui pavaldžią įstaigą jis buvo atgabentas sekmadienį iš Panevėžio ligoninės.

Apie 6 val. 30 min. antradienio rytą medikai dar mėgino A.Zaronskį gaivinti, tačiau nesėkmingai.

Į Laisvės atėmimo vietų ligoninę Vilniuje birželio 13 dieną A.Zaronskis buvo atvežtas iš Panevėžio ligoninės. Į pastarosios gydymo įstaigos intensyviosios terapijos skyrių jis buvo atvežtas iš Panevėžio vyriausiojo policijos komisariato areštinės. Ten laikytą A.Zaronskį ir ištiko infarktas.

Pasak Kalėjimų departamento atstovo spaudai, velionis sirgo koronarine širdies liga, miokardo infarktas buvo jos pasekmė. Pirmasis infarktas A.Zaronskį buvo ištikęs prieš trejus metus.

Pasak specialistų, tokios būklės ligonį gabenti iš Panevėžio į Vilniaus ligoninę buvo labai rizikinga.

Panevėžio rajone gyvenęs A.Zaronskis buvo kaltinamas nužudymu, pasikėsinimu nužudyti bei kitais nusikaltimais.

Pernai lapkričio 19 dieną savo gyvenamajame name konflikto metu šūviu iš medžioklinio karabino jis mirtinai sužalojo sugyventinės dukterį 18-metę Z.Orlovą.

Aukštąjį išsilavinimą turintis buvęs veterinaras A.Zaronskis įniršęs ant podukros griebėsi medžioklinio šautuvo. Sugyventinės teigimu, namie jis laikė net 3 ginklus. Nors turėjo medžiotojo pažymėjimą, anot jos, kaltinamasis niekada į medžioklę neidavęs.

Lemtingą vakarą 18-metė mergina susiruošė į šokius. Jos draugės laukė kieme automobilyje.

Tuo metu tarp A.Zaronskio ir podukros įvyko konfliktas. Virtuvėje valgį gaminusi motina išgirdo šūvius ir kambaryje rado dukrą nebegyvą.

Kaltinamasis gegužę teismui aiškino į podukrą iššovęs netyčia, jiems susigrūmus. Esą jis norėjęs tik peršauti automobilio padangas, kad mergina į šokius nevažiuotų.

A.Zaronskis kartą jau buvo teistas. Už šaunamojo ginklo ar šaudmenų laikymo taisyklių pažeidimą Panevėžio miesto apylinkės teismo praėjusių metų spalio 21 d. nuosprendžiu jam buvo skirta šešių minimalių pragyvenimo lygių (MGL) dydžio bauda. Bausmės vykdymas buvo atidėtas dvejiems metams.

Praėjusių metų gruodį suimtas įtariamasis atsidūrė Šiaulių tardymo izoliatoriuje. Vykstant ikiteisminiam tyrimui A.Zaronskis buvo nuolat vežiojamas į Panevėžį ir laikomas policijos areštinėje. Pablogėjus sveikatai jis net šešis kartus buvo guldytas į Laisvės atėmimo vietų ligoninę.

Panevėžio apygardos teismo nutartimi suėmimas A.Zaronskiui buvo pratęstas iki šių metų liepos 1 dienos.

Laisvės atėmimo vietų ligoninėje šiuo metu gydoma apie pusantro šimto nuteistųjų bei kalinamųjų.