Penkiolikmetis Kauno gimnazistas buvo užpultas praėjusių metų gruodį Seinų gatvėje, kai ėjo į mokyklą kartu su draugu. Nukentėjusiojo teigimu, gatvėje jį sustabdė nepažįstamas vaikinas, kuris pareikalavo atiduoti mobiliojo ryšio telefoną "NOKIA 7250". Telefonas, kurį bandyta pagrobti, įvertintas 1 tūkst. 300 litų.

Užpuolikas vieną kartą iššovė iš dujinio pistoleto į veidą ir pabėgo.

Medikai nukentėjusiam jaunuoliui konstatavo nedidelį sveikatos sutrikdymą, akių ragenų eroziją. Suteikus medicinos pagalbą, nepilnametis išleistas gydytis ambulatoriškai.

Pasak tyrimą atliekančių Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnų, suplanuoto apiplėšimo motyvas buvo ne tik noras pasipelnyti nusikalstamu būdu, bet ir pavydas.

Nusikaltimo sumanytojui ir vykdytojui pareikšti įtarimai dėl pasikėsinimo apiplėšti. Įtariamiesiems skirta kardomoji priemonė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Įtariama, kad prie nusikaltimo galėjo prisidėti dar vienas devyniolikmetis.

Kauno miesto VPK atstovės spaudai teigimu, turtinių nusikaltimų pastaruoju metu mieste padaroma daugiausiai. Didžiąją šių nusikaltimų dalį sudaro mobiliųjų telefonų vagystės arba jų užgrobimas plėšimo būdu dieną. Neretai nuo užpuolikų nukenčia nepilnamečiai, mėgstantys pasipuikuoti turimais telefonais ir nesaugantys savo turto.