Prie išorinės Europos Sąjungos sienos sulaikyta nelegalių imigrantų grupė yra didžiausia šiemet Lietuvos pasieniečiams įkliuvusi nelegalių imigrantų grupė.

Devyniolikos vyrų grupę apie 3 val. nakties specialios operacijos metu Šalčininkų rajone, Pošalčių kaime sulaikė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės operatyvininkai ir Specialiosios paskirties būrio (SPB) pareigūnai.

Kaip sakė VSAT atstovas ryšiams su visuomene kapitonas Rokas Pukinskas, nė vienas sulaikytųjų nelegalų neturi asmens dokumentų, sunkiai kalba angliškai, prisistato atvykėliais iš Pakistano.

Pasak VSAT pranešimo, operacijos metu pareigūnams teko paleisti perspėjamuosius šūvius.

Išgirdusi reikalavimus sustoti, beveik dviejų dešimčių nelegalų grupė miške tamsoje pradėjo krikti, todėl VSAT Varėnos rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus ir Specialiosios paskirties būrio pasieniečiai juos stabdydami į orą paleido 16 įspėjamųjų šūvių.

Po įspėjamųjų pasieniečių šūvių sienos pažeidėjai išsigando ir sustojo.

Lengvai apsirengę nelegalai neturėjo jokių tapatybės dokumentų, asmeninių daiktų ar pinigų. Visi sulaikytieji - vyrai, iš pažiūros apie 30 metų amžiaus.

Paaiškėjo, kad nelegalūs migrantai valstybės sieną iš Baltarusijos neteisėtai perėjo, ant kontrolinės pėdsakų juostos pakloję kelių metrų ilgio linoleumo juostą. Manoma, kad taip jie tikėjosi, jog pasieniečiai nepastebės jų pėdsakų.

Netrukus sulaikymo vietą ir aplinkines vietoves apieškoję pasieniečių kinologai su tarnybiniais šunimis nieko įtartino neaptiko, todėl manoma, kad sulaikyta visa nelegalų grupė - nė vienam sienos pažeidėjui nepavyko pabėgti.

Pareigūnai antradienį Varėnos rinktinės Tribonių užkardoje vykdė sulaikytųjų apklausą.

VSAT Varėnos rinktinėje dėl šio įvykio atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Apie ginklo panaudojimą pasieniečiai informavo Šalčininkų rajono apylinkės prokuratūrą.

Apie sulaikytą didelę nelegalių imigrantų grupę Varėnos rinktinės pasieniečiai pranešė kolegoms iš Baltarusijos Lydos būrio.