38-nerių metų vyras savęs kaltu nelaiko, nes mano, jog siekė teisėto tikslo – atgauti savo skolą. Tačiau savo tikslo, nors teisėto, siekimas neteisėtomis priemonėmis, naudojant psichinę prievartą, yra kvalifikuojamas kaip savavaldžiavimas ir už tai yra numatyta baudžiamoji atsakomybė – areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Savo motinos įmonei vadovaujantis V. Čiukna dėl 12 tūkst. litų skolos terorizuoti šiaulietį A. U., kuris buvo kitos, deja, jau bankrutavusios įmonės direktorius ir akcininkas, pradėjo 2009 m. rugpjūtį. Skolininkui pasimatymą jis paskyrė Šiauliuose, Daukanto gatvėje, prie parduotuvės „Keturi vėjai“. Kartu atsivežė dar vieną vyriškį.

Kai A. U. į V. Čiuknos reikalavimą atiduoti skolą, atsakė, jog bendrovei nebevadovauja ir viskas yra perduota bankroto administratoriui, nepažįstamasis čiupo jį už kaklo, prispaudė prie automobilio ir smaugdamas nurodė, jog pinigus jis turi grąžinti per savaitę. V. Čiukna pridūrė, jog, jei nori ramiai vaikščioti Šiauliuose, privalo grąžinti pinigus arba perrašyti jam savo automobilį.

Toks V. Čiuknos elgesys vyrą išgąsdino, jis suprato, kad pastarojo ketinimai susidoroti rimti, todėl jis kreipėsi į policiją, kad būtų užtikrintas jo saugumas.

Kitas šiauliečių susitikimas įvyko tų pačių metų gruodžio 1-ąją kavinėje „Katpėdėlė“. Čia terorizuojamasis atėjo su diktofonu ir įrašė V. Čiuknos grasinimus bei reikalavimą už skolas perrašyti jam savo automobilį. Nors A. U. aiškino, kad, iškėlus bankroto bylą, buvę vadovai ir akcininkai skolų grąžinimo klausimų nebesprendžia, kad pinigai bus grąžinti, pardavus jo buvusios bendrovės turtą, tačiau vietoje supratimo išgirdo grasinimą, kad tokius kaip jis reikia skandinti kaip kačiukus ar žąsiukus.

Išeinantį iš kavinės grasintoją sulaikė policijos pareigūnai
Teisme V. Čiukna bandė įteigti, kad jis anksčiau su įmonės bankrotu nebuvo susidūręs, tad nežinojo, kaip sprendžiami bankrutuojančių įmonių skolų grąžinimo klausimai. Tačiau psichinė prievarta ir grasinimai – tikrai nėra pats geriausias skolų atgavimo būdas. Neteisėtos priemonės nors ir teisėtam tikslui pasodino vyrą į teisiamųjų suolą.