2009 m. spalio 10 d. paryčiais V. G., eidamas kartu su sūnumi namo iš klubo „Naktinis Tbilisis“, esančio Panevėžyje, susidūrė su grupele neblaivių jaunuolių, leidusių laiką netoliese esančiame lošimų salone. Tarp vyrų įvyko susistumdymas, jie apsižodžiavo ir konflikto metu V. G. iššovė kelis šūvius iš neteisėtai laikomo savadarbio perdirbto dujinio pistoleto „Baikal“. Viena kulka pataikė M. S. į krūtinę, kita – V. Š. į pilvą. M. S. nuo padarytų gyvybiškai svarbių vidaus organų sužalojimų mirė atvežtas į ligoninės priėmimo skyrių, V. Š. sveikata buvo sutrikdyta nežymiai, praneša Panevėžio apygardos teismas.

Kaltinamojo V. G. apžiūros metu ir sodo namelio kratos metu policijos pareigūnai rado ir paėmė kaltinamojo V. G. neteisėtai laikomus šaunamuosius ginklus ir šaudmenis: savadarbį perdirbtą 8 mm kalibro dujinį pistoletą „Baikal“, nupjautavamzdį savadarbį šautuvą, pagamintą perdirbant dvivamzdį 12 kalibro medžioklinį šautuvą, ir 34 pramoninės gamybos šovinius. Kratos metu taip pat buvo rasta ir paimta asmens tapatybės kortelė, priklausanti Vokietijos piliečiui, svetimo asmens vairuotojo pažymėjimas ir žinomai suklastotas vairuotojo pažymėjimas.

Spręsdamas bausmės skyrimo V. G. klausimą teismas pabrėžė, kad V. G., nors ir negalėjo detalizuoti visų aplinkybių, susijusių su šaunamojo ginklo panaudojimu, tačiau neneigė šovęs į M. S. ir V. Š. ir gailėjosi dėl kilusių pasekmių. Be to, jis visiškai prisipažino kaltu ir dėl kitų kaltinimo epizodų, kritiškai vertino savo elgesį. Teismas tai pripažino kaltinamojo atsakomybę lengvinančia aplinkybe, kaip ir tą faktą, kad kilęs konfliktas buvo išprovokuotas moralės požiūriu nepriimtinais ir paties nužudytojo veiksmais.

Įvertinęs visus bylos duomenis teismas sprendė, kad, siekiant įgyvendinti bausmės tikslus, numatytus Baudžiamajame kodekse, kaltinamajam V. G. už labai sunkius nusikaltimus yra teisinga skirti laisvės atėmimo bausmes, artimas numatytų sankcijų minimumui, o už kitus – apysunkius nusikaltimus – arešto bausmes, kurių dydžiai mažesni už vidurkį.

Kartu teismas iš dalies patenkino nužudytojo tėvų pareikštą civilinį ieškinį. Jiems abiem priteista iš V. G. po 50 tūkst. litų kiekvienam neturtinei žalai atlyginti.

Šis Panevėžio apygardos teismo nuosprendis gali būti skundžiamas per 20 dienų Lietuvos apeliaciniam teismui.