Kartu su G. Janoniu buvo teisiami ir dar 3 kauniečiai - Deividas Čereška, Marius Pilvelis ir Andrius Juodis.

D. Čereška ir A. Juodis pasiųsti trejiems metams už grotų, M. Pilvelis – šešeriems su puse. Beje, pastarajam pridėta anksčiau neatlikta bausmės dalis, todėl M.Pilvelis iš viso už grotų praleis 8 metus.

Turto prievartavimu ir šaunamojo ginklo pagrobimu kaltinamiems kamuoliniams prokuroras siūlė po 9 metus laisvės atėmimo bausmę.

Tačiau G. Janoniui pavyko išvengti realios laisvės atėmimo bausmės. Teismas atsižvelgė į sunkią „Kamuolio“ sveikatos būklę - kaip teisme yra teigęs G.Janonio advokatas, jo ginamajam yra pašalintas vienas plautis, vėžys piktybiškas išplitęs, o gydytojų prognozės blogos.

Bylos duomenimis, iš verslininko Š.V. kamuoliniai reikalavo 50 procentų nuo jo vykdomo verslo nekilnojamuoju turtu. Kartą verslininkas buvo pagrobtas ir sumuštas.

Vėliau verslininkas buvo dar kartą pagrobtas, tačiau paspruko gana kurioziškomis aplinkybėmis – Š. V.. paspruko, kai užklimpo autobusiukas. Pagrobėjai verslininką pasodino už vairo, o patys stūmė autobusiuką. Pasinaudojęs situacija verslininkas paliko pagrobėjus ir nuvažiavo.

Taip pat kamuoliniai verslininkui turės sumokėti 20 tūkst. Lt neturtinei žalai atlyginti.

Marius Pilvelis ir Andrius Juodis