Vyras, kurio tapatybė dar neskelbiama, kaip pranešama, buvo įkopęs į trečią dešimtį. Kente jis dalyvavo kaskadininkų šou „Daredevil Stunt Show“. Nelaimė įvyko sekmadienio popietę. Vyras po nelaimės nedelsiant buvo išgabentas į Meidstouno ligoninę, tačiau ten medikams teliko konstatuoti jo mirtį.

Tragiškai žuvęs kaskadininkas užlipdavo kopėčiomis į didžiulį imituojamos patrankos vamzdį, iškeltą ant septynias su puse tonos sveriančio sunkvežimio. Išautas į orą kaskadininkas paprastai nukrisdavo ant ištempto specialaus tinklo, tačiau šį kartą dėl techninių kliūčių žmogaus-sviedinio pasirodymas buvo lemtingas.

Minėtas kaskadininkų šou vyksta jau 20 metų iš eilės. Tai jau ne pirmas kartas, kai festivalio metu nesilaikoma saugos reikalavimų ir nukenčia žmonės. Festivalio vasaros programa prasidėjo dar kovą, tačiau pirmadienio vakarą festivalio tinklalapyje pasirodė pranešimas esą dėl nenumatytų aplinkybių pasirodymai nutraukiami.

Festivalio metu savo sugebėjimus demonstruoja ne tik žmonės-sviediniai, bet ir pirotechnikos meistrai, virš sunkvežimių skriejantys motociklininkai ant savo plieninių žirgų ir kiti nutrūktgalviai.

Festivalį 1991 metais pradėjo rengti Scottas May‘us, buvęs motokroso čempionas.

Žmonės-sviediniai minias smalsuolių džiugina nuo 1877 metų, kai šis triukas buvo atliktas Londone. Tuomet iš specialios patrankos buvo iššauta keturiolikos metų mergaitė, scenoje pristatyta kaip Zazel. Vėliau ji prisijungė prie garsiojo “Barnum & Bailey Circus“ cirko trupės.