Buvęs Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas 49 metų E. B. kaltinamas tuo, kad siekdamas asmeninės naudos ir piktnaudžiaudamas tarnyba bei veikdamas kartu su bendrininkais pagrobė svetimą turtą ir pažeidė teisės aktų nustatytas gamtos išteklių naudojimo taisykles; Marijampolės miškų urėdijos Kalvarijos girininkijos girininko pavaduotojas 39 metų P. V. kaltinamas piktnaudžiavimu, padėjimu piktnaudžiauti tarnyba bei padėjimu pagrobti svetimą turtą ir pažeisti teisės aktų nustatytas gamtos išteklių naudojimo taisykles, o trys su valstybės tarnyba nesusiję asmenys kaltinami padėję piktnaudžiauti tarnyba, svetimo turto pagrobimu bei gamtos išteklių naudojimo taisyklių pažeidimu.

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša, kad kaltinamieji, veikdami kaip bendrininkų grupė, 2009 m. kovo 5-11 d., neturėdami tam leidimo, iškirto dalį Kalvarijos girininkijos Pasienio miško, iš jo paruošė per 20 kubinių metrų medienos, kurią pasisavino. Dėl to Kalvarijos girininkijai buvo padaryta 3 tūkst. litų žala.

„Pareigūnas, būdamas statutiniu valstybės tarnautoju, sukurstydamas kitus asmenis daryti nusikaltimą (vagystę), baudžiamąjį nusižengimą ir pats dalyvaudamas jų padaryme, diskreditavo valstybės tarnautojo vardą ir sumenkino valstybės institucijos Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato autoritetą – dėl to didelę žalą patyrė valstybė“, – sakė ikiteisminį tyrimą byloje atlikęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Vitalijus Gulenkovas.

Šis ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas Generalinėje prokuratūroje pagal Kalvarijos policijos komisariato pareigūnų pareiškimą. Siekiant kuo objektyvesnio ir nešališkesnio tyrimo ir procesinio sprendimo priėmimo, jį buvo pavesta atlikti Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriui.