Naujojo policijos generalinio komisaro Sauliaus Skvernelio vidaus reikalų ministrui Raimundui Palaičiui pateiktoje ataskaitoje teigiama, kad iš viso per kovą atlikti šeši tiksliniai policijos padalinių ir 368 netikėti policijos pareigūnų veiklos patikrinimai.

Po jų pradėti trys ikiteisminiai tyrimai dėl Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Patrulių rinktinės pareigūnų galimo kyšininkavimo.

Atsižvelgiant šiuos rezultatus, visiems šios rinktinės pareigūnams numatyta neeilinė atestacija, o Kauno apskrities VPK vadovui ir jo pavaduotojui, kuruojančiam viešąją policiją, šiemet numatytos eilinės atestacijos.

Dar dviem pareigūnams - Vilniaus miesto 5-ojo policijos komisariato ir Šalčininkų rajono policijos komisariato - Lietuvos kriminalinės policijos biuro Korupcijos kontrolės valdyba pateikė įtarimus ir pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto namų gamybos stipriųjų alkoholinių gėrimų gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo.

Dar dėl septynių pareigūnų veiklos pradėti tarnybiniai patikrinimai dėl kitų nustatytų pažeidimų.

Anot R.Palaičio, kovoti su pareigūnų piktnaudžiavimu turėtų padėti nuo šių metų rugpjūčio mėnesio įsteigiama Imuniteto valdyba.

Šią savaitę į šalies komisariatus tikrinti pareigūnų darbo drausmės išvyks speciali darbo grupė. Be to, Policijos departamentas pradeda naują bendradarbiavimo etapą su Valstybine mokesčių inspekcija, šio bendradarbiavimo tikslas - sumažinti korupcijos apraiškas policijoje bei užtikrinti pajamų apmokestinimą įstatymų nustatyta tvarka.