Tyrimo duomenimis, bendra Lietuvos valstybei padaryta žala siekia apie 11 mln. litų, skelbia Generalinė prokuratūra. Sulaikyti 9 asmenys, įtariami 18 mln. litų vertės cigarečių kontrabanda.

Pasak Generalinės prokuratūros prokuroro Gintaro Jasaičio, tyrimas buvo pradėtas dar 2009 metais - kontrabandininkų gauja buvo sekama beveik dvejus metus. Šiuo metu yra 9 įtariamieji. Jie buvo sulaikyti Vilniuje, Kaune ir Alytuje. Be to, kaltinimus ketinama pareikšti dar vienam asmeniui.

Pasak advokato V. Sviderskio, šioje byloje sulaikytieji įtariami ne tik kontrabanda, bet ir nusikalstamo susivienijimo organizavimu bei dalyvavimu jame.

V.Karalius dviem paroms buvo sulaikytas trečiadienį. Tą pačią dieną, padedant antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnams, buvo sulaikyti ir 8 jo bendrininkai.

Prokuratūra ketvirtadienį teismui pateikė prašymus dėl 7 kaltinamųjų suėmimo. Dar 2 planuojama suiminėti penktadienį.

Vieną V. Karaliaus bendrininką teismas leido suimti priešpiet, kiti vienas po kito į teismą vežami ketvirtadienio popietę.

Iš teismo išvežus V. Karalių, pas teisėją J. Vėgelienę buvo atvežtas sulaikytasis Justinas Zmitravičius.

Kitam sulaikytajam – Olegui Kurtai – prokuratūra paprašė 1 mėnesio suėmimo. Įtariama, kad jis tarpininkaudavo tarp kontrabandininkų ir muitininkų (kol kas pareigūnai nesulaikyti, įtarimus jiems pareikšti planuojama vėliau).

Teisėja Diana Butrimienė prokurorų prašymą patenkino – O. Kurta suimtas mėnesiui.

Beje, O. Kurta į nusikalstamą veiklą įtraukė ir savo sūnų - jis buvo suimtas priešpiet.

Svajūnas Čebatorius taip pat suimtas maksimaliam terminui - 3 mėnesiams.
Tokiam pačiam terminui suimtas ir J. Zmitravičius.

Paskutinius į teismą atvežė alytiškius Bronių ir Marių Kažukauskus(dėdę ir sūnėną). Abu juos teismas taip pat suėmė 3 mėnesiams.