Anot Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešimo, ryte ties Joniškio rajono Vaineikių kaimu, netoli Lietuvos ir Latvijos sienos, pasieniečiai patikrinimui bandė sustabdyti mikroautobusą "Fiat Ducato".

Pasieniečiai turėjo išankstinės informacijos, kad šiuo automobiliu gali būti gabenamas kontrabandinis krovinys. Tačiau mikroautobuso vairuotojas nepakluso pasieniečių reikalavimui sustoti, padidino greitį ir nuvažiavo Spirakių kaimo link.

Stabdydamas bėglį, Šiaulių rinktinės operatyvininkas iš tarnybinio pistoleto iššovė 5 įspėjamuosius šūvius į viršų ir vieną šūvį į mikroautobusą, o specialiojo pasieniečių būrio pareigūnas į tolstantį automobilį iš automato paleido dar 9 šūvius.

Ties Daunoravos mišku mikroautobusas nuslydo nuo žvyrkelio ir pakibo ant pakelės kelmo. Manoma, kad vairuotojas nesuvaldė mašinos, kai pasieniečio paleista kulka pataikė į galinę "Fiat Ducato" padangą.

Nustatyta, kad mikroautobusą vairavo 32-ejų metų Joniškio gyventojas. Automobilyje pasieniečiai rado 100 dėžių cigarečių "Prima", iš viso - 40 tūkst. pakelių su rusiškomis banderolėmis.

Pareigūnai išsiaiškino, kad cigaretės į Lietuvą buvo neteisėtai perneštos iš Latvijos. Mikroautobusas ir kontrabandinis krovinys saugomi Joniškio užkardoje. Automobilį vairavęs joniškietis uždarytas į areštinę.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo Šiaulių rinktinės pareigūnai iškėlė baudžiamąją bylą.

Šiemet Lietuvos pasieniečiai iš viso sulaikė vieną milijoną 173 tūkst. kontrabandinių cigarečių pakelių. Prie sienos su Latvija sulaikytas 181 tūkst. kontrabandinių rūkalų pakelių.