Nelaimė įvyko praėjusių metų sausio 23-ąją viename iš Kovo 11-osios gatvės bendrabučių.

Vieno kambario bute gyveno J. Pušienė su dukrele ir J. Pušienės motina. Kilus konfliktui J. Pušienė savo motinai, prieš kurią jau ne kartą smurtavo, sudavė mažiausiai 16 smūgių rankomis ir kojomis. Mažiausiai keturi smūgiai pataikė 47 metų moteriai į galvą. Būtent dėl galvos traumų sumušta moteris po keturių dienų ligoninėje mirė.

Teismas taip pat panaikino kaltinimus, kad J. Pušienė savo motiną nužudė itin žiauriai – teismas konstatavo, kad nusikaltimo metu nebuvo panaudoti jokie įrankiai.

Teisiamoji savo kaltė neigė ir tikino, kad lemtingą dieną jos motina buvo sumušta gretimame bendrabutyje, kuriame nuolat girtavo. Neva girta moteris grįžo 2010 metų sausio 23-iosios rytą, o J. Pušienė prisipažino tik gerokai ją papurčiusi.

Tačiau teisme savo žodžių J. Pušienei nepavyko įrodyti – kaunietė pasiųsta už grotų. Taip pat J. Pušienė turės sumokėti daugiau nei 30 tūkst. turtinei ir neturtinei žalai atlyginti. Nukentėjusiąja šioje byloje buvo pripažinta aukos motina.

Anot aukos motinos R. P., jos anūkė ne kartą buvo ištempusi savo motiną už plaukų iš buto, nes jai reikėdavo laisvo ploto vyrams parsivesti. Dėl nuolatinio girtavimo J. Pušienei buvo apribotos motinystės teisės.