Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), ketvirtadienį vakare Vilniaus rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai Vilniaus rajone, ties Bikiškių kaimu, pastebėjo iš Baltarusijos pusės atėjusius tris vyrus, kurie per valstybes skiriančią pustrečio metro aukščio tvorą mėtė dėžes ir maišus.

Pamatę pasieniečių ekipažą, kol kas nenustatyti asmenys nubėgo.

Prie tvoros pareigūnai rado 17 dėžių su rusiškomis cigaretėmis "Saint George" ir 8 maišus su žuvimi. Iš viso rasta 8500 cigarečių pakelių su rusiškomis banderolėmis ir 149 kilogramai šaldytų ungurių.

Netoli įvykio vietos pasieniečiai, padedami tarnybinio šuns, sulaikė Vilniaus rajone gyvenantį nepilnametį, kuris, kaip manoma, ėjo paimti per tvorą permestos žuvies ir cigarečių. Vaikinas uždarytas į areštinę. Šiandien jį ketina apklausti įvykį tiriantys Vilniaus rinktinės pareigūnai.

Apie kontrabandinės siuntos sulaikymą Lietuvos pasieniečiai pranešė kolegoms Baltarusijoje.

Cigaretės laikinai saugomos Padvarionių užkardoje. Žuvį pasieniečiai perdavė veterinarijos tarnybos pareigūnams.

Ketvirtadienį ir penktadienio naktį sieną su Rusija saugantys Pagėgių rinktinės pasieniečiai rado du stambius kontrabandinių cigarečių krovinius.

6500 rusiškų cigarečių "Saint George Lights" ties Panemunės gyvenviete aptiko Pagėgių rinktinės Pagėgių užkardos pasieniečiai. 7500 tos pačios rūšies cigarečių, sukrautų "Ford Scorpio" automobilyje, ties Pagėgių savivaldybės Kriokiškių kaimu rado Viešvilės užkardos pasieniečiai.

Pagėgių rinktinės operatyvininkai aiškinasi, kaip abu kontrabandiniai kroviniai pateko į Lietuvą ir kas vairavo rastąjį automobilį.