Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) teigimu, išankstinės informacijos turėję Pagėgių rinktinės pasieniečiai kelyje Panemunė - Pagėgiai stabdė automobilį "Audi 200 Avant", kurio vairuotojas nepakluso ir nuvažiavo dideliu greičiu.

Bėglio automobilį pasieniečiai aptiko ties Pagėgių miesteliu. Likimo valiai paliktas "Audi" buvo rastas su prakiurusia padanga.

Paaiškėjo, kad minėtą automobilį buvo nusprendę patikrinti ir Pagėgių policijos nuovados pareigūnai. Tačiau, pastebėję policininkus, cigaretes į mašiną krovę vyrai pabėgo į mišką.

Automobilyje ir šalia jo ant žemės buvo rasta 16 į polietileno plėvelę suvyniotų dėžių su rusiškomis cigaretėmis "Bayron".

Pasieniečiai apie krovinio sulaikymą pranešė Rusijos federalinės pasienio kariuomenės Černiachovsko būriui. Netrukus Rusijos pasieniečiai pranešė savo krante radę dar 16 dėžių su cigaretėmis ir sulaikę kelis asmenis, tarp kurių, kaip įtariama, ir rūkalus per Nemuną perplukdęs naras.

Lietuvos pusėje sulaikytos cigaretės ir automobilis saugomi Pagėgių rinktinėje. Cigaretes į automobilį krovę vyrai dar ieškomi.