Manoma, kad prisidengdami tuo metu tvyrojusiu tirštu rūku, kol kas nenustatyti kontrabandininkai plaustu atplukdė ir Lietuvos krante paliko 109 dėžes rusiškų cigarečių "Saint George" - daugiau kaip 55 tūkstančius pakelių.

Vietovę ties Šilutės rajono Šilininkų kaimu tikrino Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus pareigūnai. Lietuvos ir Rusijos siena šioje vietoje eina Nemuno upės viduriu. Sukrautą cigarečių dėžių stirtą pareigūnai aptiko prie Veržės intako žiočių.

Pasak VSAT atstovo spaudai, dėl tuo metu tvyrojusio itin tiršto rūko pasieniečiams nepavyko nustatyti, kas atplukdė krovinį. Įvykio vietoje žmonių taip pat nebuvo.

Manoma, kad kontrabandininkai, pasinaudoję rūku, iš Nemuno įplaukė į Veržės žiotis dėl to, kad čia patogesnis kontrabandai krauti krantas. Nemuno pakrantė ties Šilininkais yra geografiškai nepatogi ir sunkiai prieinama.

Išaušus suskaičiuota, kad Veržės pakrantėje rastos 109 dėžės su rusiškomis cigaretėmis "Saint George", iš viso - 54 tūkstančiai 500 pakelių. Visi pakeliai paženklinti rusiško pavyzdžio banderolėmis.

Rūkalai laikinai saugomi Vileikių užkardoje. Įvykį tiria VSAT Pagėgių rinktinės operatyvininkai ir Ikiteisminio tyrimo poskyrio pareigūnai.

Šiemet Lietuvos pasieniečiai iš viso sulaikė 965 tūkstančius cigarečių, populiariausios kontrabandinės prekės Lietuvos pasienyje, pakelių.

Daugiau kaip pusę tokios kontrabandos sulaikė sieną su Rusijos Kaliningrado sritimi saugančios VSAT Pagėgių rinktinės pareigūnai - 586 tūkstančius pakelių. Prie sienos su Baltarusija sulaikyti 236 tūkstančiai pakelių rūkalų, pasienyje su Latvija - 141 tūkstantis.