Manoma, kad įvykio metu moteris buvo praradusi sąmonę. Nukentėjusioji paguldyta į Vidaus reikalų ministerijos ligoninę.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos jaunesniąją leitenantę specialistę N. Z. nenustatyti asmenys sužalojo antradienio naktį 4.00 val. tarpstotyje Naujoji Vilnia – Vilnius, traukinyje Maskva – Kaliningradas, pranešė Vilniaus miesto Vyriausiasis policijos komisariatas (VPK).

Vilniaus policijos vadovas Erikas Kaliačius, apžiūrėjęs įvykio vietą, Lietuvos radijui sakė, kad sužalota pareigūnė buvo apklausta, tačiau įtariamieji kol kas nesulaikyti. Pasak E.Kaliačiaus, pasienietė buvo koridoriuje tarp vagono-restorano ir kito vagono.

Tuo metu jos bendradarbiai tikrino dokumentus kitame vagone. Pasak pareigūnės, tai buvo vyriškis, tačiau smulkiau apie įvykį papasakoti ji negalėjo, nes, matyt, buvo praradusi sąmonę.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovas Jurgis Jurgelis Lietuvos radijui sužalotą pareigūnę apibūdino kaip ramaus charakterio ir nekonfliktišką asmenybę.

Pasak policijos, traukiniu vyko 327 keleiviai. Dėl šio įvykio traukinys buvo užlaikytas iki 8 val.

Įvykio ikiteisminį tyrimą atlieka Vilniaus VPK kriminalinės policijos Nusikaltimų tyrimo tarnybos Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai. Išpuolio motyvų jie kol kas nekomentuoja.

Kaip BNS sakė minėto skyriaus vadovas Vladislavas Abarovičius, dėl šio įvykio nė vienas traukinio keleivis, kurių dauguma - Rusijos piliečiai, nebuvo sulaikytas.

Tai pirmas atvejis, kai tranzitiniame traukinyje buvo panaudotas smurtas prieš Lietuvos pareigūną, Eltai pabrėžė VSAT atstovas spaudai Rokas Pukinskas.

Jo žodžiais, Lietuvos pasieniečiai paprastai įlipa į tranzitinius Rusijos traukinius Kenos geležinkelio pasienio kontrolės punkte, patikrina keleivių dokumentus ir išlipa Vilniaus geležinkelio stotyje.

Incidentų Rusijos traukiniuose nebūta nuo praėjusio rugsėjo 14 d., kai 16 Rusijos nacionalbolševikais pasivadinusių jaunuolių, protestuodami prieš supaprastinto tranzito tvarką, antrankiais ir grandinėmis prisirakino prie vagono turėklų, langų rankenų ir skandavo šūkius, reikalaudami "laisvo tranzito".

Jie įžeidinėjo traukinį tikrinusius pasieniečius ir nepakluso jų reikalavimams. Dėl to laikinai buvo sutrukdytas Pasienio kontrolės punkto bei geležinkelių bendrovės darbas.