Lietuvos ambasada Taline, savo ruožtu, gavo Estijos centrinės kriminalinės policijos pranešimą, jog du sulaikyti Lietuvos piliečiai yra įtariami suplanuota žmogžudyste. Jie yra laikomi areštinėje Taline.

Dienraščio "Respublika" žiniomis, vienas įtariamųjų yra kaunietis, kitas - šiaulietis. Neoficialiai teigiama, kad samdomi žudikai Estijoje buvo sulaikyti, padedant Lietuvos policijai.

Manoma, kad sulaikytasis kaunietis anksčiau buvo sportininkas - užsiėmė šaudymu iš pistoleto.

Estijoje gerai žinomas verslininkas Vitalijus Chaitovas buvo nužudytas šių metų kovą Taline dviem šūviais į galvą netoli savo namų nuosavame automobilyje "Nissan Patrol".

Kaip pranešė Estijos policija, kriminalistai du 33 metų lietuvius sulaikė liepos 30 dieną. 57 metų Rusijos pilietis V.Chaitovas buvo didžiausio rusų kalba leidžiamo laikraščio "Estonija" atsakingasis leidėjas.

Teismas abu įtariamuosius leido suimti 10 parų. Tardytojai tikisi artimiausiu metu jiems pateikti kaltinimus ir gauti suėmimo termino pratęsimą.

1995 metais V.Chaitovas įsteigė leidybos rūmus "Vesti", o 1997-aisiais tapo vienu svarbiausių laikraščio "Estonija" savininkų.

2000 metais panašiomis aplinkybėmis Talino centre buvo nušautas V.Chaitovo sūnus Marianas, turėjęs AB "Rukon-Info", kuri yra didžiausia rusų kalba leidžiamų laikraščių leidėja Estijoje, akcijų. Jis taip pat buvo šios bendrovės tarybos narys.

Šis nusikaltimas iki šiol neišaiškintas.