Jis buvo suimtas liepos 16 dieną Las Vegase, kur skaitė pranešimą įsilaužėlių į kompiuterius konferencijoje. Rusas yra sukūręs programą, kurią naudojant galima apeiti Amerikos kompanijos "Adobe Systems" apsaugos mechanizmus, esančius jos programoje "e Book Reader", ir skaityti knygas skaitmeniniu formatu. Kaltintojo nuomone, tai pažeidžia 1998 metais priimtą Amerikos intelektualinės nuosavybės įstatymą, kuris įvairiai vertinamas Jungtinėse Valstijose, bet nepažeidžia Rusijos įstatymų.

Dėl D.Skliarovo arešto ir teismo prasidėjo kompiuterininkų protesto akcijos JAV, Rusijoje ir kitose šalyse. Jis yra pirmasis žmogus, teisiamas už tai, kad pažeidė 1998 metų įstatymą, kurį kompiuterininkai vertina kaip varžantį laisvę išreikšti save. Vykstant teismo posėdžiui keliasdešimt žmonių surengė manifestaciją, reikalaudami programuotoją paleisti į laisvę.

D.Skliarovo šalininkai mano, jog 1998 metų įstatymas parodė savo pavojingumą piliečių laisvėms. Jų nuomone, rusas kaltinamas ne tuo, kad pažeidė kažkieno teises, o tuo, kad sukūrė naują produktą.

Rusijos kompiuterių kompanija "ElcomSoft", kurioje dirba suimtasis, sumokėjo užstatą. Programuotojas turėjo būti paleistas į laisvę pirmadienį.