Pasak Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT), tai patvirtina ketvirtadienio įvykis, kai Šiaulių rinktinės pasieniečiai kontrabandininkams užkirto kelią iš Latvijos į Lietuvą atgabenti stambų kontrabandinių cigarečių krovinį.

Atviroje vietoje Pakruojo rajone pastebėję besiartinančius VSAT pareigūnus, rūkalų gabentojai ir krovikai metė cigarečių pakuotes, likimo valiai paliko krovininį mikroautobusą ir pabėgo į Latviją.

Trečiadienį VSAT Šiaulių rinktinės operatyvininkai ties Pasvalio rajono Didžiojo Plonėno kaimu, prie pat Lietuvos ir Latvijos sienos, užfiksavo grupę asmenų ir mikroautobusą.

Pasieniečiai matė, kaip vyriškiai į atviroje vietoje stovintį mikroautobusą vieną po kitos krauna rūkalų dėžes. Pastebėję besiartinančius pareigūnus, kontrabandininkai metė pakuotes ir pabėgo į Latviją.

Įvykio vietoje Šiaulių rinktinės operatyvininkai aptiko mikroautobusą "Fiat Ducato" ir 12 tūkstančių pakelių cigarečių "Marlboro" be banderolių.

Apie kontrabandos sulaikymą ir pabėgusius įtariamuosius Šiaulių rinktinės pasieniečiai tuoj pat pranešė kolegoms iš Latvijos.

Cigaretės ir mikroautobusas saugomi Pasvalio užkardoje. Pareigūnai aiškinasi, kam priklauso rastoji mašina.

VSAT Šiaulių rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo.

Šiemet Lietuvos pasieniečiai iš viso sulaikė 860 tūkst. cigarečių, populiariausios kontrabandinės prekės Lietuvos pasienyje, pakelių.

Daugiau nei pusę tokios rūšies kontrabandos sulaikė sieną su Kaliningrado sritimi saugančios VSAT Pagėgių rinktinės pareigūnai - 496 tūkst. pakelių.

Prie sienos su Baltarusija sulaikytas 221 tūkst. pakelių rūkalų, pasienyje su Latvija - beveik 133 tūkst.