Iš 7 vaikų neaugino nė vieno

Tragiškai viename iš Alytaus bendrabučių išgertuvės baigėsi 2009 metų gruodžio viduryje. Tuomet D. Surdokaitė tęsė dvi savaites trunkančias išgertuves pas kaimyną, kur sutiko ir girtaujantį, tuomet 16-os sulaukusį M. P. Netrukus moteris prisiminė, kad iš namų pas kaimyną atėjo be batų ir pasiuntė nepilnametį jų atnešti. Tačiau moteris netrukus pritrūko cigarečių ir taip pat nuėjo namo.

Čia nepilnametį ir D. Surdokaitę pasitiko pastarosios sugyventinis 49 metų Gediminas R. Netrukus tarp trijulės kilo konfliktas ir D. Surdokaitė su 16-mečiu taip sumušė Gediminą R., kad šis po savaitės mirė ligoninėje. Beje, Gediminas R. jau buvo neįgalus, kuomet kiek anksčiau jį buvo sumušęs kitas kaimynas. Taip pat D. Surdokaitė jau anksčiau savo sugyventiniui į krūtinę buvo suvariusi peilį, už ką jai jau buvo prasidėjęs teismo procesas.

Už Gedimino R. sužalojimą Kauno apygardos teismas praėjusiais metais R. Surdokaitei skyrė puspenktų metų nelaisvės, o šį nuosprendį alytiškė išklausė jau nužudžiusi Gediminą R. Už sugyventinio bei jauniausio vaiko tėvo nužudymą nė vieno iš savo 7-ių vaikų neauginančiai alytiškiai skirta 14 metų nelaisvės. Subendrinus bausmes iš viso R. Surdokaitė už grotų turės praleisti 15 metų.

Taip pat žudikai teigė, kad Gedimino R. egzekucijoje dalyvavo daugiau asmenų, bet labiausiai reiškėsi mistinis kaimynas Artūras, tačiau neva po nusikaltimo jis išvyko į Angliją.

Kraupi nepilnamečio istorija

Nemažiau kraupi ir 17-mečio M. P. istorija. Tragiškų išgertuvių metu, M. P. susipažino su 29 metų 3 vaikų motina, kuri gyveno kaimynystėje. Pažintis virto „meile“ ir netrukus moteris ėmė lauktis nuo nepilnamečio... Netrukus „pora“ apsigyveno kartu, o moteris išlaikė savo jaunąjį vaikiną už vaikams skirtas pašalpas.

Po Gedimino R. nužudymo M. P. buvo paliktas laisvėję, tačiau netrukus vėl pakliuvo į policijos akiratį.

Praėjus keliems mėnesiams po Gedimino R. egzekucijos M. P. su grupe dar jaunesnių paauglių suspardė cigarečių jam atsisakiusį duoti neįgalų kaimyną, kuris po mėnesio mirė ligoninėje. Po šio nusikaltimo, už kurį M. P. dar laukia teismo verdiktas, nepilnametis atsidūrė už grotų.

Už Gedimino R. nužudymą M. P. nelaisvėje turės praleisti 8 metus. Be to, abu nusikaltėliai aukos artimiesiems turės sumokėti 60 tūkst. Lt neturtinei žalai atlyginti.