Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai Švenčionių rajono Kaltanėnų gyvenvietėje sustabdė automobilį „Chrysler Voyager“ lietuviškais numeriais.
Jį vairavo 23-ejų Rusijos pilietė. Kartu vyko 47-erių mašinos savininkas, nuolatinės gyvenamosios vietos nedeklaravęs Lietuvos pilietis.

VSAT praneša, kad automobilio bagažinėje pasieniečiai aptiko kilimine danga užklotų dėžių, suvyniotų į polietileną. Paaiškėjo, kad rusė ir lietuvis gabeno 4997 pakelius cigarečių „Minsk City“ su Baltarusijos akcizo ženklais, 10 pakelių cigarečių „Camel“ be banderolių ir 3 pakelius cigarečių „Winston“ su Rusijos banderolėmis, iš viso 5010 pakelių.
VSAT Ignalinos rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Rusijos pilietę ir kartu vykusį lietuvį pasieniečiai uždarė į areštinę. Cigaretės ir automobilis saugomi VSAT Ignalinos rinktinėje.