2009 m. vasarą Pagėgių rinktinės Viešvilės užkardos pasieniečiai Jurbarko rajono Ridelkalnio kaimo ribose pastebėjo nuo Nemuno, kuriuo eina siena su Rusija, dideliu greičiu važiuojantį automobilį „Subaru Legacy“.
VSAT pareigūnai jo vairuotojui nurodė sustoti, tačiau šis to nė nemanė daryti. Tuomet pasieniečiai ant kelio patiesė priverstinio stabdymo juostą, vadinamąjį „ežį“.

Pradurta padanga automobilis tebevažiavo Pagulbinių kaimo kryptimi. Čia jį stabdydamas Viešvilės pasienietis iš tarnybinio pistoleto iššovė vieną šūvį į orą, kitą - į automobilio padangas.

Pasieniečiams visureigiu persekiojant bėglį Viešvilės miestelio ribose tarp jų ir „Subaru Legacy“ atsidūrė visureigis „Nissan Terrano“. Jo vairuotojas trukdė persekioti kitą automobilį, vėliau siaurame kelyje sustojo, siekdamas neleisti pasieniečių visureigiui vytis įtariamojo. VSAT pareigūnai „Nissan Terrano“ vairuotoją įspėjo, kad bus panaudotas ginklas. Šis pabūgo ir atlaisvino kelią. Kaip paaiškėjo, tai buvo Viešvilės gyventojas R. Č.

Netrukus pasieniečiai automobilį „Subaru Legacy“ rado pamestą likimo valiai Žardelių kaimo ribose, apie 11 km nuo pirmo stabdymo vietos. Ant jo galinio dešiniojo rato padangos nebuvo nė pėdsakų – tik plikas ratlankis.

Vairuotojas buvo pasišalinęs. Apžiūrėję vietovę pasieniečiai netoliese aptiko dėžes su 8 tūkst. pakelių cigarečių „Saint George“, paženklintų Rusijos banderolėmis.

VSAT Pagėgių rinktinėje dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. „Subaru Legacy“ ir „Nissan Terrano“ vairuotojai, pasišalinę iš įvykio vietos, buvo surasti.

Tuomet Viešvilės užkardoje buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas už VSAT pareigūnų teisėtų nurodymų nevykdymą.

2011 m. vasario 22 d. Jurbarko rajono apylinkės teismas nustatė, kad viešvilietis R. Č. nevykdė teisėtų VSAT pareigūnų reikalavimų, rodė aiškų negerbimą Viešvilės užkardos pareigūnų, įžeidė jų garbę ir orumą. Teismas nutarė už minėtos veikos padarymą vyrui skirti 15 parų administracinio arešto. Tą pačią dieną šis pilietis uždarytas į areštinę.

Teismas tai pat nurodė, kad įsiteisėjus nutarimui administracinėje byloje melagingus parodymus teikę du liudytojai, Viešvilės gyventojai, už tai turi būti nubausti. Tokios veikos padarymas administracinio teisės pažeidimo byloje užtraukia baudą nuo vieno iki trijų tūkstančių litų.