Trečiadienį apie 1 val. nakties Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės kelyje Suvalkai - Marijampolė sustabdė iš Lenkijos įvažiuojantį automobilį „Toyota Corolla Verso“ olandiškais numeriais, praneša VSAT.

2007 m. laidos mašiną vairavęs 21-erių Šakių rajono gyventojas pateikė olandišką automobilio registracijos liudijimą bei civilinės atsakomybės draudimo polisą, kuriame nurodytas automobilio savininkas yra Olandijos pilietis.

Šengeno informacinėje sistemoje apie šią mašiną kaip vogtą duomenų dar nebuvo.

Kalvarijos pasieniečiams vairuotojo atsakymai apie tai, kur jis gavo automobilį ir koks jo kelionės maršrutas, sukėlė įtarimų. VSAT pareigūnai informacijos apie šį „Toyota Corolla Verso“ kreipėsi į Lietuvos nacionalinį „Sirene“ biurą.

Netrukus iš jame dirbančių pareigūnų pasieniečiai gavo informacijos, kad šis automobilis antradienį buvo pavogtas Olandijoje, o jo savininkas tespėjo apie tai informuoti draudimo bendrovę. Teisėsaugai apie tai dar nebuvo pranešta, todėl link Lietuvos jau lėkusi mašina kaip vogta tuo metu ir nefigūravo Šenegeno duomenų bazėse.

VSAT Lazdijų rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Šakių rajono gyventoją pasieniečiai uždarė į areštinę. „Toyota Corolla Verso“ saugomas Kalvarijos užkardoje.