Pranešimas apie gaisrą buvo gautas 14 val. 30 minučių.

Ugniagesiams atvykus į nelaimės vietą, namas buvo degė atvira liepsna. Gelbėtojai evakavo iš ugnies apimto pastato 10 žmonių. Iš viso pastate buvo 37 vaikai ir 9 auklėtojos.

16 val. 24 min. gelbėtojams pavyko lokalizuoti ugnį. Pastatas iš dalies sugriautas, jis visas nukentėjo nuo gaisro.

Vaikai, kurie gyveno šiuose vaikų namuose, perkelti į socialinius namus.

Hapsalu miesto pakraštyje esantys vaikų namai buvo įsikūrę vieno aukšto mediniame pastate. Šios įstaigos tinklalapio duomenimis, vaikų namuose gyveno 47 mažyliai. Iš kurių 29 buvo našlaičiai arba palikti tėvų be priežiūros, 14 vaikų gyveno pagal tėvų prašymus. Iš viso čia buvo 23 berniukai ir 20 mergaičių. Dar trys jaunuoliai ir mergina buvo vaikų namuose laikinai, prižiūrimi visą parą.

Visi vaikai turi sunkių ar labai sunkių fizinių negalių, 24 gali judėti tik neįgaliųjų vežimėliais. Vaikai čia gali gyventi, kol sukaks 18 metų arba baigs vidurinę mokyklą, gimnaziją arba įgis profesinį išsilavinimą.

Drauge su vadovybe ir personalu čia dirba 37 suaugę žmonės.

Prezidentas pareiškė užuojautą

Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas sekmadienį pareiškė užuojautą vaikų, kurie žuvo per gaisrą Hapsalu vaikų namuose, artimiesiems.

"Šiandien tragedija Hapsalu vaikų namuose sukrėtė visą Estiją. Mes visi liūdime su gaisro aukų šeimomis ir artimaisiais ir ištiesiame jiems savo pagalbos ranką. Žodžiai bejėgiai paguosti, tai padėkime tiems, kuriuos ištiko ši baisi nelaimė", - sakoma prezidento užuojautoje.

T.H.Ilvesas paragino pagerbti aukų atminimą ir pirmadienį iki pusės stiebo nuleisti vėliavas visoje Estijoje.