Kaip pranešė Vilniaus teritorinė muitinė, 77 kilogramus katalizatorių laužo per Medininkų postą ketvirtadienį bandė įvežti vilnietis V.Š. Metalo laužo siunta buvo sukrauta jo automobilio "Volkswagen Passat" bagažinėje.

Pagal keleivių muito režime numatytus draudimus ir apribojimus metalo laužą bei tauriuosius metalus per sieną gabenti draudžiama.

Minėto automobilio salone ir bagažinėje pareigūnai taip pat aptiko alkoholinių gėrimų bei cigarečių, kurių kiekis viršijo leistinas įvežimo normas. Rasta apie 100 butelių degtinės "Vodka Bols", "Russkij Standart", "Fiodor", viskio "Red Labell".

Automobilyje taip pat rasta 1500 vienetų cigarečių "L&M" ir "NICE". Į Lietuvą galima įvežti 1 litrą stipriųjų alkoholinių gėrimų ir 200 vienetų cigarečių. Bendra nelegaliai gabentų prekių vertė viršija 800 litų.

Penktadienį Kirtimų krovinių poste saugomame krovinyje buvo aptiktos prekės, pagamintos imituojant skustuvų "Gillete" ir "Mach 3" prekių ženklus.

Pasak muitininkų, daugiau nei 1000 tokių skustuvų į Lietuvą buvo įvežti iš Jungtinių Arabų Emyratų. Bendra krovinio vertė - apie 800 litų.

Pagal Intelektinės nuosavybės apsaugos įstatymą į Lietuvą draudžiama įvežti, išvežti iš jos bei gabenti tranzitu prekes, pagamintas pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises.