Tuo tarpu prokurorai bando išsiaiškinti, kas užsakė jų išlaisvinimą.

Tyrimui vadovaujantis prokuroras Justas Laucius teigė, jog artimiausiu metu Kauno apygardos teismo bus paprašyta panaikinti suklastotas nutartis.

Patenkinus šį prašymą trys pirma laiko išlaisvinti kaliniai būtų grąžinti į pataisos namus.

Prokurorai šiomis dienomis tikriausiai paprašys panaikinti A.Stankaus teisinę neliečiamybę. Po to jam gali būti pareikšti įtarimai.

39 metų panevėžietis Artūras Kaznovskis, 33 metų prieniškis Algirdas Klimavičius ir 24 metų marijampolietis Gintaras Grubis sausio 19-ąją buvo paleisti iš Kybartų ir Pravieniškių pataisos namų. Kas yra šie nuteistieji, dėl kurių 17 metų teisėjo mantiją vilkintis A.Stankus ryžosi rizikuoti savo karjera ir net laisve?

„Lietuvos ryto” žiniomis, A.Kaznovskis ir G.Grubis atliko organizuotų nusikalstamų grupuočių pasiuntinių vaidmenį. Įtariama, kad marijampolietis ir panevėžietis priklausė tai pačiai narkotikų platintojų grupuotei. Trečias teismo nutarčių klastojimo skandalo dalyvis A.Klimavičius už grotų Pravieniškėse atsidūrė dėl sunkaus kūno sužalojimo. Šis vargingai gyvenantis vyriškis dabar labiausiai ir glumina klastojimo bylą bandančius narplioti tyrėjus. Nedideliame Prienų rajono Leskavos kaime gyvenantis A.Klimavičius nuteistas pirmą kartą, nesusijęs su gaujomis. Todėl kol kas sunku suvokti, kas galėjo paveikti Kauno apygardos teismo teisėją A.Stankų priimti šiam kaliniui palankią nutartį.