Antradienį tuoj po vidurnakčio Vilniaus oro uoste nusileido iš Prancūzijos per Kopenhagą atskridęs lėktuvas. Juo atskrido ir du Prancūzijos pareigūnai, kurie į Lietuvą konvojavo vyrą.

Oro uoste dirbantys Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės pasieniečiai jį sulaikė. Pasirodo, į Lietuvą atskraidintas asmuo, kuris Prancūzijoje įkliuvo su suklastota Lietuvos piliečio asmens tapatybės kortele ir lietuvišku vairuotojo pažymėjimu.

Apklausiamas Lietuvos pasieniečių vyras prisistatė 25-erių Rusijos piliečiu. Klastotus dokumentus, esą išduotus irgi 25-erių lietuviui, jis teigia nusipirkęs Prancūzijoje už 400 eurų. Vyro pasakojimas pasieniečiams kelia abejonių.

Nors asmuo sulaikytas Prancūzijoje su suklastotais lietuviškais dokumentais, VSAT pareigūnai jo į Lietuvą neįleis. Kol kas vyras uždarytas į laikino sulaikymo kamerą. Numatoma trečiadienį priešpiet jį grąžinti į Prancūziją tuo pačiu reisu, kuriuo iš Lietuvos išvyks ir jį atkonvojavę Prancūzijos pareigūnai.

Pastaraisiais metais yra pasitaikę, kai Prancūzijoje su suklastotais lietuviškais dokumentais sulaikyti asmenys buvo konvojaus atskraidinami į Lietuvą. VSAT pareigūnai tokias atvejais jų irgi neįsileido į Lietuvą ir grąžino atgal.