23 metų grafičių piešėjas Maksimas Gelmanas buvo ginkluotas kruvinu virtuviniu peiliu, kai pareigūnai po visą naktį trukusios paieškos nuo Bruklino iki Manhatano šeštadienį, maždaug 9 val. vietos laiku, jį areštavo Taimso aikštėje.

„Tai taip siaubinga ir keista. Nežinome priežasčių, kodėl jis taip padarė“, - sakė policijos komisaras Raymondas Kelly. Jis parodė nuotrauką peilio, kuriuo M. Gelmanas į galvą ir kaklą sužalojo metropoliteno keleivį. Tas užpultas vyras išgyveno.

„Neprisimenu, kad būčiau matęs panašų dalyką“, - sakė R. Kelly, kuris Niujorko policijos departamente dirba jau ne vieną dešimtmetį.

Policijos duomenimis, kruvina drama prasidėjo penktadienį Bruklino Šipshed Bėjaus rajone, kai M. Gelmanas susikivirčijo su motina, kuri atsisakė paskolinti jam savo automobilį „Lexus“. Kai M. Gelmano patėvis, 54-erių metų Aleksandras Kuznecovas, įsikišo į barnį, įsūnis jam smogė virtuviniu peiliu ir mirtinai jį sužeidė. Po to M. Gelmanas pagrobė motinai priklausantį automobilį „Lexus“ ir išvažiavo pas savo buvusią draugę.

Atvažiavęs pas pastarąją M. Gelmanas peiliu nužudė jos 56-erių metų motiną, o po to, sulaukęs, kada sugrįš namo 20 metų Jelena, nužudė ir draugę. Prieš mirtį sužeista mergina dar spėjo paskambinti telefonu 911 ir iškviesti gelbėjimo tarnybą.

Tada M. Gelmanas motinos automobiliu nuvažiavo į Bruklino Midvudo rajoną, kur įsirėžė į vieno „Pontiac“ užpakalį. To automobilio vairuotojas užsipuolė M. Gelmaną, kuris jam triskart smogė peiliu į krūtinę. Vyras išgyveno, jo būklė dabar stabili, sakė R. Kelly.

Po to užpuolimo M. Gelmanas nuvairavo „Pontiac“ ir partrenkė 62 metų pėsčiąjį, kuris nuo patirtų sužeidimų mirė. Vėliau M. Gelmanas, nė neišjungęs variklio, paliko automobilį įvažiavime į vieną privatų namą Midvude, netoli geležinkelio krovinių linijos, kur dažnai reikšdavosi kaip grafičių piešėjas, nurodė R. Kelly.

M. Gelmanas vėl pasirodė šeštadienį kelios minutės prieš 1 val. nakties, kai Kraun Heitso rajone užpuolė ir peiliu sužeidė taksi vairuotoją. Netrukus po to jis priėjo prie automobilyje „Nissan“ sėdėjusios poros, daug kartų peiliu smogė vyrui į ranką ir pagrobė automobilį.

Šeštadienį kelios minutės po 8 val. 1-ojo traukinio keleiviai aukštutiniame Manhatane pastebėjo, kad vienas tame traukinyje esantis vyras atitinka laikraščiuose matytą M. Gelmano nuotrauką.
Viena keleivė išlipo 96-ojoje vakarų gatvėje, priėjo prie platformoje budėjusių policininkų ir pasakė jiems, kad M. Gelmano aprašymą atitinkantis vyras išmušė jai iš rankų laikraštį ir pasakė: „Ar tu tiki tuo, ką jie apie mane rašo?“

34-osios vakarų gatvės stotelėje M. Gelmanas iššoko iš traukinio, kirto bėgius ir įšoko į priešingą kryptimi važiavusį 3-iosios linijos traukinį, kur subadė vieną keleivį.

Kokia buvo nužudymų priežastis, kol kas nežinoma. 23-ejų metų jaunuoliui kol kas nepateikta jokių kaltinimų. Pasak R. Kelly, pats sulaikytasis negalėjo paaiškinti savo poelgių. Tarp to, ką jis pasakė, buvo teiginys „ji turėjo mirti“. Ką jis turėjo omenyje, R. Kelly teigimu, neaišku.

R. Kelly pažymėjo, kad M. Gelmanas buvo narkomanas ir jau buvo patekęs į policiją ne mažiau kaip 10 kartų – daugiausiai dėl grafičių ir narkotikų.

Ukrainoje gimęs M. Gelmanas ir jo motina JAV pilietybę gavo 2004 ar 2005 metais, nurodė komisaras.