Adelaidės aukščiausiojo teismo teisėjas šį smurtą vadino nesuvokiamu, sužinojęs, kad penki mažamečiai 2008 metais ilgiau nei keturis mėnesius būdavo smaugiami, verčiami visą dieną stovėti sudėję rankas ant galvos ir beveik nieko negaudavo valgyti.

"Elgesys su šiais vaikais pranoksta suvokimo ribas", - pareiškė teisėjas Kevinas Dugganas, pasakodamas apie vaikų, kurie tuo metu buvo 4-7 metų amžiaus, kasdien kęstą badą ir žiaurumą.

Apie smurtą prieš vaikus purviname ir sujauktame name, esančiame viename Adelaidės priemiestyje, visuomenė sužinojo tik tuomet, kai vienas išbadėjęs ir sušalęs mažametis prarado sąmonę ir buvo atvežtas į ligoninę.

"Siaubų namo" bylos tyrėjai nustatė, kad visi penki išnaudojimo aukomis tapę vaikai itin sulysę, o jų augimas sutrikęs. Mažamečių kojos ir rankos buvo nusėtos atviromis žaizdomis ir opomis; juos buvo apnikę niežai. Medicinos tyrimai parodė, jog dėl nepakankamo maitinimosi buvo susitraukusios netgi mažylių smegenys.

36 metų Taniai S., kuri buvo įvardyta kaip šios gaujos lyderė, teismas skyrė dešimt metų laisvės atėmimo, o 38 metų vaikų tėvas Luke'as A. bei du kiti vyrai už grotų turės praleisti po devynerius metus.

Pasak K.Duggano, namas, kuriame gyveno iš viso 21 vaikas ir šeši suaugusieji, "nebuvo tinkamas žmonėms gyventi". Teisėjas pridūrė, kad kaltinamieji "uoliai" stengėsi, kad vaikai negautų pakankamai maisto.

Vaikų motina jau mažiausiai trejus metus yra kalėjime, į kurį buvo pasiųsta, kai padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl virtinės nusikaltimų.

K.Dugganas nurodė, jog moters veiksmus galėjo nulemti pavydas, nes ji buvo aukomis tapusių vaikų tėvo sugyventinė.