Kaip prane6a Kauno policija, sausio 29-osios naktį buvo pavogtas 1987 metų laidos automobilis „VW Golf“, kuris stovėjo ties Sparnų g. 12-uoju namu. Tą pačią naktį apie 0.20 val. pavogtas automobilis buvo rastas visiškai sudegęs II forte, šalia Pilviškių g. 22.

Kauno APGTS buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl automobilio vagystės. Remiantis tyrėjų surinkta informacija bei liudytojų parodymais, buvo nustatyti ir netrukus sulaikyti du įtariamieji: vienos miesto vidurinės mokyklos moksleivis L. S. (18 m.) ir niekur nedirbantis bei nesimokantis G. K. (19 m.). Abu iki šiol neteisti jaunuoliai prisipažino įvykdę nusikaltimą ir paaiškino, kad tai padarė būdami neblaivūs. Automobilį nusprendė padegti siekdami paslėpti pėdsakus. Tai padarė atsuktuvu praplėšę sėdynę ir žiebtuvėliu padegę jos poroloną.

Iki šiol neteistiems L. S. ir G. K. pareikšti įtarimai dėl vagystės, už ką gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų. Abiem skirta kardomoji priemonė – periodinis registravimasis policijos įstaigoje.